16.12.2013

En Beğenilen Şirket:‘’Opet’’

6 dk

En Beğenilen Şirket:‘’Opet’’

​OPET Petrolcülük, bu yıl 14'üncü kez düzenlenen "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri" araştırmasında 500'ün üzerinde şirketten 1502 yönetici ile yapılan anket sonucunda sektörünün en beğenilen şirketi seçildi. TMME endeksine göre sekiz yıldır sektörün müşteri memnuniyeti en yüksek markası unvanını elinde tutan OPET, bu kez "güvenilir şirket olma", “yenilikçi yaklaşım”,  "yüksek ürün ve hizmet kalitesi”, “üstün sosyal sorumluluk bilinci, “bilgi ve teknoloji yatırımları” ve “kurumsal yönetim” ilkelerine göre yönetilme” gibi kriterlerle birinciliği yakaladı. OPET ayrıca genel sıralamada da 18’incilik konumuyla “Türkiye'nin En Beğenilen İlk 20 Şirketi” arasında yer aldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “OPET sektörümüzde müşteri memnuniyeti konusunda açık ara en başarılı marka. Türkiye'nin en beğenilen ilk 20 şirketi arasına girmek bize yeni sorumluluklar yüklüyor. Bu başarımızı kalıcı hale getirmek için her alanda çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi yaklaşımımız, ürün ve hizmet kalitemizdeki üstünlüğümüz ve müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem, halkımızın bize olan güvenini her geçen gün pekiştiriyor. Önümüzdeki dönemde de yeni istasyonlarımız, güler yüzlü hizmetimiz, yüksek kaliteli ürünlerimiz ve yüksek sosyal sorumluluk bilincimizle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.​

Türk iş dünyasının yıllardır referans kabul ettiği "Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri" araştırması, bu yıl 2 Eylül- 5 Kasım tarihleri arasında online araştırma tekniği kullanılarak gerçekleştirildi. Araştırma kapsamında Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketi ile 42 sektörün en beğenilen ilk 3 şirketi belirlendi.   Ankete katılan kişiler hem Türkiye’nin hem de sektörünün en beğenilen şirketini belirtirken, kendi şirketi haricinde yanıt vermesi istendi. Kendi şirketini belirtenlerin cevapları analize dahil edilmedi. 

OPET PETROLCÜLÜK A.Ş

OPET, akaryakıt dağıtım sektöründe, perakende satışlar, ticari ve endüstriyel satışlar, depolama ve uluslararası ürün ticareti konularının yanı sıra iştirakleri ile madeni yağlar ve jet yakıtı alanlarında faaliyet göstermektedir. Yeni ürün ve hizmetleri, hızla gelişen istasyon ağı ve sosyal sorumluluk yaklaşımıyla hareket eden OPET sektörün büyük oyuncuları içindeki tek yerli şirkettir. Türkiye'de akaryakıt dağıtım sektöründe yüzde 19'luk pazar payı ile 2'nci sırada yer alan OPET'in SUNPET markası ile birlikte 1340 istasyonu bulunmaktadır. Kuruluşundan bu yana alt yapı yatırımlarına ağırlık veren OPET'in pazarda büyük bir rekabet avantajı sağlayan depolama kapasitesi ise 1 milyon metrekübün üzerindedir. OPET, ölçülmeye başlandığı ilk yıldan bu yana KalDer Türkiye müşteri memnuniyeti endeksine göre 8 yıldır müşterinin en çok memnun kaldığı marka olmuştur. OPET, 'kusursuz hizmet anlayışı' ile bu iddiasını koruyarak, yepyeni projeler, ürün ve hizmetlerle müşterisinin yanında olmaya devam edecektir.

ÜRÜNLERİ

OPET'in  yüksek performans, düşük tüketim ve tasarruf sağlayan, çevreci ve uygun fiyatlı yeni nesil yakıtı Ultra Force; mevcut ürünlere göre daha yüksek performans ve düşük tüketim sunarken, motorun temiz kalmasını sağlayarak aracın ömrünü uzatmaya katkıda bulunmaktadır. Bir diğer ekonomik ve çevreci yakıtı Eco Force ise tortu ve kurum birikimini önleyerek motoru temiz tutar, aynı zamanda çevreci özellikleri ile binek, ticari, ağır vasıta olmak üzere tüm dizel araçlar için uygundur. 

OPET'in müşterilerinin hayatını kolaylaştıran teknolojik ürünleri ise OPET Kart, OPET WorldCard, Otobil, Bireysel Otobil ve Yakıt Kart'tır. Müşterileri yakından tanımayı ve alışveriş alışkanlıklarını takip etmeyi sağlayan OPET Kart uygulaması bugün 5,5 milyonun üzerinde kişinin kullandığı bir sadakat kartıdır. Opet Worldcard ise Yapı Kredi Bankası ile birlikte geliştirilen Türkiye'nin en büyük co-branded kredi kartlarından biridir.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Doğup büyüdüğü topraklara fayda sunmayı en önemli görevlerinden biri sayan OPET, sosyal sorumluluğa odaklanmayı bir kurum kültürü olarak benimsemiş ve kuruluşundan bugüne birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır. Toplumsal temel sorunların çözümüne yönelik projelerle ülkeye değer katmaya devam eden sürdürülebilir ve sonuç odaklı OPET sosyal sorumluluk projeleri;Temiz ve daha sağlıklı bir toplum yaratma hedefi olan " Temiz Tuvalet Kampanyası" İstasyon giriş ve çıkışlarının ağaçlandırılmasının yanısıra pek çok il ve ilçemizde park ve bulvar ağaçlandırmaları yapılan "Yeşil Yol Projesi "Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri zengin, turizm potansiyeli olan köylerin seçilerek ekonomik kalkınma ve bilinçlenmeyi destekleyen "Örnek Köy Projesi"Ülke tarihi açısından son derece önemli olan Çanakkale için hazırlanan "Tarihe Saygı Projesi"​Trafik sorununun çözümü için 3-17 yaş çocuklara eğitim amacı taşıyan "Trafik Dedektifleri" Projesi