16.12.2013

‘’TCSG Güven’’ Teslimi

4 dk

‘’TCSG Güven’’ Teslimi

​RMK MARİNE TARAFINDAN ÜRETİLEN YERLİ SAHİL GÜVENLİK ARAMA KURTARMA GEMİSİ "TCSG GÜVEN" TESLİM EDİLDİ 
RMK Marine, Türk özel sektör tarihinin en büyük muharip gemi projesi olan dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'nin inşası sonrasında yeni bir teslimata daha imza atarak TCSG GÜVEN'i teslim etti. 
Türkiye'nin en büyük özel tersaneleri arasında yer alan RMK Marine tarafından üretilen TCSG UMUT ve TCSG DOST gemilerinin ardından TCSG GÜVEN'in de teslimatını gerçekleştirdi. Yapılan teslim törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bülent Bulgurlu ve RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk katıldı. 
Teslim ile ilgili konuşan Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen: "Teslim olan gemilerin birinin Akdeniz'de, diğerinin de Karadeniz'de başarıyla görevlerini yerine getiriyor olması bizim için gurur kaynağıdır" dedi. Özellikle askeri inşalarda güçlü bir tersane yarattıkları için gurur duyduklarını belirten Önen:  "Bunu hem bu projenin hem de ileriye dönük daha büyük ve daha önemli projelerin başarısı için yapıyorduk" diye konuştu. İleride RMK Marine Tersanesi'nin inşa edilecek önemli muharip gemi projelerinde başarı ile görev alabileceğine inandığını söyleyen Önen 4'üncü gemilerini de Ocak ayında teslim etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

MUAMMER GÜLER:"BU 'BİZİM GEMİMİZ " 
Törene katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler ise "Daha önce vali olarak birçok yabancı geminin indirme ve teslim törenlerinde bulundum ancak bu 'bizim gemimiz'. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın görev alanına giren her konuda ve hizmet ettiği her alanda bize güven verecek" dedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da kurulduğu günden beri çok aşama kaydettiğini belirten Güler: "Sahil Güvenlik Komutanlığı kuvvetli yapısı, sahip olduğu güçlü ve modern platformlarla ve nitelikli insan gücüyle deniz yetki ve ilgi alanlarında çok önemli bir noktaya gelmiştir. Avrupa Birliği ülkeleri sahil güvenlik komutanlıkları arasında da örnek seviyede teşkilat ve platform standardına ulaşmış bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye'nin çevre denizlerinde güvenliğin sağlanması görevine ilave olarak, en öncelikli insani görevi olan arama kurtarma alanında başarılı faaliyetler yürütmekte, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik önemi haiz tesislerin denizden güvenliği gibi birçok alanda da önemli görevler icra ediyor. Her yıl ortalama iki bin kişinin hayatını kurtarmak, çok büyük önem taşıyor" diyerek kurumun öneminin altını çizdi.