17.05.2013

Yeni İş Ortağı Afrika

3 dk

Yeni İş Ortağı Afrika

​23'üncü Dünya Ekonomik Forumu, "Afrika: Sunulan Vaatlerin Gerçekleşmesi" teması altında 8 – 10 Mayıs tarihleri arasında Cape Town'da gerçekleşti. Afrika'nın geleceğine ışık tutan toplantıların eş başkanlığını İngiltere'deki Mo İbrahim Vakfı Başkanı Mo İbrahim, Afrika'nın Kapasitesini Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Frannie Leautier, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli The Abraaj Grubu'nun Kurucusu ve Başkanı Arif M. Naqvi ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç yürüttü.
 "Afrika'ya ve Afrika'nın taşıdığı potansiyele inanıyoruz"
Cape Town'da Eş Başkanlar'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Afrika'daki güçlü büyüme trendinin oluşmasında geçtiğimiz 10 yılda gerçekleşen ekonomik, demokratik ve insani gelişmelerin etkili olduğuna dikkat çekerken sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu büyüme trendinin temelinde makroekonomik gelişmelerin iyileşmesi, hükümet reformları, iş dünyasına dost politikaların uygulanması ve hızlanan özelleştirmleri yer almakta. Afrika, genç nüfusu, gelişen yaşam standardı, şehirleşmenin artışı ve orta sınıfın güçlenmesi ile dünyayı etkiliyor. Benim için yeni Afrika, güçlü vaatleri ve umudu simgeliyor. Son yıllarda Türkiye ile Afrika arasında gelişen ticari bağlar ve bölgede yürütülen aktif dış politika ile yeni Afrika hakkında daha fazla şey duymaya başladık. Hem Türkiye hem de Koç Holding Afrika'ya inanıyor."
 "Defy satın alması ile Afrika'nın geleceğine olan bağlılığımızı gösterdik"
Koç Topluluğu olarak, Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya üreticisi olan Defy satın alması ile Afrika'nın geleceğine olan bağlılıklarını gösterdiklerini vurgulayan Mustafa V. Koç, "Koç Topluluğu olarak Afrika'yı uzun vadeli stratejik bir iş ortağı olarak görüyoruz. Tüm bu nedenlerle WEF Afrika'ya eş başkanı olarak katılmaktan ötürü heyecanlıyım" dedi. Mustafa V. Koç, Afrika'nın özel sektör için yeni başlangıçlar sunan önemli fırsatlar taşıdığını da anlatırken, "Çevresel açıdan sürdürülebilir ve daha sosyal iş modelleri özel sektör için için eşsiz bir şans. Afrika'nın uzun süreli refahına inanan, doğru seçilecek uluslararası partnerler ile Afrika'da ekonomik büyüme ve sürdürülebilir gelişme el ele yürüyecektir" diye konuştu. ​