03.06.2014

Arçelik A.Ş.’ye CIPS Kurumsal Sertifikası

2 dk

Arçelik A.Ş.’ye CIPS Kurumsal Sertifikası

​Arçelik A.Ş. Satınalma Direktörlüğü, sağlam ve profesyonel bir satınalma yönetim sisteminin olduğunu gösteren ve 100'den fazla uluslararası firma tarafından, satınalma performansını ve konumunu iyileştirmek amacıyla kullanılanCIPS Kurumsal Sertifika'ya layık görüldü.

Ocak 2014'te CIPS (Chartered Institute of Purchasing &Supply) tarafından başlatılan denetimler sonrasında, Arçelik A.Ş. Mart 2014 tarihinde CIPS Kurumsal Sertifika'yı almayahak kazandı. Arçelik A.Ş., mevcut satınalma politikalarının, süreçlerinin ve uygulama örneklerinin, beklentileri karşılayacak seviyede olması nedeniyle kısa bir zamanda süreci tamamladı ve CIPS sertifikasyon sürecinde en hızlı sertifika alan firmalardan biri olmayı başardı.

CIPS firması tarafından yapılan değerlendirmede, Arçelik A.Ş. satınalma süreçleri,'Liderlik ve Organizasyon', 'Strateji', 'İnsan', 'Süreç ve Sistemler', 'Performans Ölçümü ve Yönetimi' olmak üzere 5 ana grupta ve 110 farklı kriterde incelendi.

16 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen törende Arçelik. A.Ş. Satınalma ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, CIPS Kurumsal Sertifika'yıCIPS Müşteri İlişkileri Direktörü Duncan Brock'tan aldı.Törende kısa bir konuşma yapan Arçelik. A.Ş. Satınalma ve Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk,CIPS sertifikası ile Arçelik A.Ş. satınalma süreçlerinin dünyadaki en iyi uygulama örneklerinden biri olduğunu gösterdiğini ve başarılarının her alanda devam edeceğini söyledi. Öztürk ayrıca bu başarının, Arçelik A.Ş. satın alma ekibinin Türkiye'nin ve sektörün en iyi ekiplerinden biri olduğunu da kanıtladığını belirtti.
 
1932 yılında İngiltere'de kurulan CIPS firması, 150'den fazla ülkede yaklaşık 100.000 üyesi ile dünyanın en büyük satınalma ve tedarik zinciri yönetimi konusunda uzman bir organizasyon.