13.06.2014

Avrupa Markaları’nın Modeli Aygaz

5 dk

Avrupa Markaları’nın Modeli Aygaz

İstanbul, 20Mayıs2014 -Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından "Müşteri Dostu Marka ve Müşteri Dostu Kuruluş"olarak belgelendirilenAygaz, Avrupa Kalite Teşkilatı (The European Organization for Quality/EOQ) temsilcilerini ağırladı. Belgelendirme sistemive Aygaz'daki çalışmalar hakkında bilgi alan EOQ temsilcileri, uygulamayı Avrupalı şirketler için de geliştirecek.


Geçen yıl TSE tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Aygaz,Genel Müdürlük ve tüm dolum tesislerinde"Müşteri Dostu Marka ve Müşteri Dostu Kuruluş" belgesini almaya hak kazanan ilk şirket oldu. "Müşteri Dostu Kuruluş"belgelendirme denetimleri, TSE tarafından Aygaz'ın Aliağa, Işıkkent, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Safranbolu, Diyarbakır, Isparta, Dörtyol, Samsun, Ambarlı, Yarımca veLüleburgaz dolum tesislerinde; "Müşteri Dostu Marka" denetimleri ise Genel Müdürlük ve Çağrı Merkezi'ndegerçekleştirildi.


Denetimlerde, "müşteri memnuniyeti politikası, müşteri memnuniyeti ile ilgili hedefler, organizasyon yapısı, insan kaynakları uygulamaları, çalışma ortamları, eğitimler, çağrı merkezi uygulamaları,bayive müşterimemnuniyeti ölçümleri, sosyal sorumluluk projeleri, kurumsal kimlik, hukuki işlemler ve yasal şartlar, acil durum uygulamaları, bilgi teknolojileri uygulamaları, gizlilik, etik değerler,şeffaflık ve ulaşılabilirlik" gibi kriterler dikkate alındı.


TSE, geliştirdiği uluslararası markalaşma modeliniönceki yıl Avrupa Kalite Teşkilatı'na da önerdi. Uygulamayı beğeniyle karşılayan EOQ yönetimi, Türkiye'ye gelerek TSE yönetimiyle birlikte Aygaz'ı ziyaret etti,belgelendirme ve süreçle ilgili bilgi aldı. Toplantıda; TSE Eski Başkan Yardımcısı, Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Niyazi Akdaş, EOQ Genel Direktörü Dr. Eric Janssens, EOQ Yönetim Kurulu Üyeleri Viktor Seitchek, Torolf Paulshus ve Annlaug Asstad, TSE Hizmet Yeterlilik Belgelendirme Muayene Grup Başkanı Koray Özatay, TSE Baş Araştırmacılarından Ege İzgi Çakır, Bülent Pişkin ve TSE Yüksek Mühendisi İlknur Özbay hazır bulundu.


Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Niyazi Akdaş, EOQ'nun, incelemeler sonrasındauygulamanın Avrupalı şirketler için geliştirilmesi amacıyla çalışma başlatacağını belirterek, modelin sunumlarının ve yaygınlaştırma çalışmalarının yapılacağını ifade etti.ÇalışmalarıntamamlanmasıylabirlikteAygaz, Avrupalışirketlere model olurken, ilk kez TSE tarafındangeliştirilen 'MüşteriDostuKuruluş" ve "MüşteriDostuMarka' sertifikası da EOQ onayıilediğer EOQ üyesiuluslararasıkuruluşlartarafından da verilenbelgeyedönüşecek.


EOQ hakkında
Avrupa Kalite Teşkilatı (EOQ) 1956 yılında kurulmuş olan ve kalite alanında faaliyette bulunan, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. Halen Avrupa ve Akdeniz'de yerleşik  34 üye kuruluşu vasıtası ile dünya çapında 70 bini aşkın üye ve  500 bini aşkın şirkete erişen bir network olarak faaliyet göstermektedir. Avrupa Kalite Teşkilatı üye ülkelerde, Avrupa'da ve tüm dünyada kalite alanındaki farkındalığın arttırılması, kalitenin rekabetteki rolü ve avantajlarının vurgulanması amacıyla çalışmalar yürütmektedir. TSE 1976 yılından beri EOQ'nun tam üyesi ve Türkiye Milli Temsilcisidir. 
 Aygaz hakkında
Koç Topluluğu'nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye'nin 10. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren Aygaz; LPG'nin otogaz, tüpgaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra gaz aletleri üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 3.800 tüpgaz bayisi ve otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 26 ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpü her gün 100 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyona yakın araç Aygaz'ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz+ ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez tesisler ve bayiler olmak üzere 15 binden fazla personel ile yarım asırdır Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.