13.06.2014

Aygaz’a Bir Effie Daha

6 dk

Aygaz’a Bir Effie Daha

İstanbul, 22 Mayıs 2014 –Aygaz, Reklamcılar ve Reklam Verenler Derneği'nin Effie Worldwide iş birliğiyle bu yıl altıncısını düzenlediği "EFFIE Türkiye Reklam Etkinliği" yarışmasından Bronz Effie ile döndü. Aygaz Otogaz için hazırlanan "Kartopu" ve "Oyuncak Araba" seri reklamlarıyla bu ödülü kazanan Aygaz, böylece otomotiv ürünleri kategorisinde bu yıl verilen tek ve en yüksek ödülün de sahibi oldu.


Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması, Reklamcılar ve Reklamverenler derneklerince iki yılda bir düzenlenirken,bu yıldan itibaren her yıl düzenlenecek. 30 farklı kategoriden oluşan yarışmaya bu yıl 291 başvuru yapıldı. 177 kampanyanın ödül aldığı yarışmada kazananlar geçtiğimiz günlerdedüzenlenen törenle açıklandı.Effie Ödülleri'nde Bronz Effie ödülünü Aygaz adına Ercüment Polat, Otogaz Pazarlama Müdürü Burcu Cihan Işık, Otogaz Pazarlama Yöneticisi Burak Pala ve Otogaz Pazarlama Sorumlusu Aycan Varol, TBWA Reklam Ajansı adına Stratejik Planlama bölümünden Ceren Şehitoğlu aldı.


Değerlendirme sürecinde strateji, yaratıcılık, büyük fikir, uygulama, hayata geçirme ile elde edilen sonuçlar etkili oldu. Aygaz'ın reklam kampanyaları, içeriğinde yürütülen çizgiüstü ve çizgialtı işler ile digital projeler, tüketicilerde marka algısını yükseltme, satış artışını destekleme ve müşteri memnuniyetini arttırma noktasında başarı sağlamaları ile ödüle layık görüldü.


"Kışa Özel Otogaz" reklam filminde, kış aylarında tüketicilerin araçlarından yaz aylarındaki gibi sürüş konforu ve yüksek performans alması amacıyla formülü geliştirilen Kışa Özel Aygaz Otogaz ürünü tüketicilere eğlenceli bir kurgu ile anlatıldı. "Oyuncak araba" filminde ise, Aygaz'ın sahiplendiği yüksek performans vaadi yine tüketicilere çarpıcı bir içerikle aktarıldı. Filminin başrol oyuncusu Jason Tahincioğlu ile devam niteliğinde çekilen ve yine mahallenin çocukları ile tatlı çekişmesinin yer aldığı filmde, iddialı sürüş manevraları ile LPG'li aracın sergilediği ekstra performansa da vurgu yapıldı.


Aygaz Otogaz'ın farkı
Geliştirilmiş formülü sayesinde Aygaz Otogaz, standart otogazlardan farklı olarak her mevsim en iyi konforu ve performansı sağlıyor. Formülünün yarattığı deterjan etkisiyle motor ve LPG sistemindeki kirleri çözen Aygaz Otogaz, herhangi bir aksamda birikmeye yol açmadan kirlerin yakılarak atılmasını sağlıyor.
 Yüksek temizleyicilik: Geliştirilmiş formülüyle aracın motorunu temizlerken, kurum ve kir oluşmasını da önlüyor.Eşsiz performans: Geliştirilmiş formüllü Aygaz Otogaz, daha temiz bir motor, dolayısıyla daha iyi yanma ve daha üstün performans sunuyor.Daha düşük yakıt tüketimi: Yakıtın motorda daha verimli yanmasını sağlayarak, yakıt tüketimini azaltıyor. Böylece otogazın sunduğu tasarruf daha da artıyor.Düşük bakım masrafları: Araç motorunda biriken kurumları temizleyip yeniden oluşmalarını önlediği için yakıt sistemine ait bakım masraflarını azaltıyor.Uzun ömürlü motor: Motoru temiz tuttuğu için aşınmalar azalıyor, motor ömrü uzuyor.Daha çevreci: Temiz ürün özelliğiyle benzin ve dizelden daha çevreci ürün olan otogazın daha da çevreci olmasını sağlıyor.
 
Uzaktan Kumanda Reklam Künyesi
Reklamveren: Aygaz
Aygaz Pazarlama Direktörü: Ercüment Polat
Aygaz Otogaz Pazarlama Müdürü: Burcu Cihan Işık
Aygaz Otogaz Pazarlama Yöneticisi: Burak Pala
Aygaz Otogaz Pazarlama Sorumlusu: Aycan Gündüz Varol
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL
ECD: Emre Kaplan
Yaratıcı Ekip: Ali Şener, Yiğit İrde, Metin Akın
Marka Ekibi: Aslı Ceren Aksak, Canan Ayvacı, Müge Bozkurt
CSO: Toygun Yılmazer
Stratejik Planlama Ekibi: Tuğyan Çelik, Ceren Şehitoğlu
Prodüksiyon Ekibi: Ceyda Kayaçetin, Pelin Güneş, Gizem İnan
Prodüksiyon Şirketi: Depo Film
Yönetmen: Thor Saevarsson
Post Prodüksiyon: İmaj
Müzik: Opus Audio
Kullanılan Mecralar: Televizyon, radyo, ilan, outdoor, internet
Medya Ajansı: Universal McCann
 
Kartopu Reklam Künyesi
Reklamveren: Aygaz
Aygaz Pazarlama Direktörü: Ercüment Polat
Aygaz Otogaz Pazarlama Müdürü: Burcu Cihan Işık
Aygaz Otogaz Pazarlama Yöneticisi: Burak Pala
Aygaz Otogaz Pazarlama Sorumlusu: Aycan Gündüz Varol
Reklam Ajansı: TBWA\İSTANBUL / CCO: İlkay Gürpınar
Yaratıcı Ekip: Emre Kaplan, İlker Kayserilioğlu, Yiğit İrde
Marka Ekibi: Aslı Ceren Aksak, Perihan Bozok, Müge Bozkurt
Stratejik Planlama Ekibi: Toygun Yılmazer, Deniz Özkılıç, Murat Hatip
Prodüksiyon ekibi: Zeynep Gencebay, Ceyhun Sevil
Prodüksiyon Şirketi: Autonomy
Yönetmen: Uygar Kutlu
Müzik: Opus Audio
Kullanılan Mecralar: Televizyon, radyo, ilan, outdoor, internet
Medya Ajansı: Universal
 
 Aygaz hakkında
Koç Topluluğu'nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye'nin 10. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren Aygaz; LPG'nin otogaz, tüpgaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 3.800 tüpgaz bayisi ve otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 30'a yakın ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpü her gün 80 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyona yakın araç Aygaz'ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz+ ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez tesisler ve bayiler olmak üzere 15 binden fazla personel ile yarım asırdır Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.