13.06.2014

Aygaz’a Müşteri Memnuniyeti Ödülü

4 dk

Aygaz’a Müşteri Memnuniyeti Ödülü

İstanbul, 18 Nisan 2014  – Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) Araştırması'nın 2013 yılı sonuçları açıklandı. Kaliteli hizmet anlayışıyla yarım yüzyılı aşkın süredir Türkiye'nin dört bir yanında tüketicilere ulaştırılan Aygaz, Mogaz ve Lipetgaz, tüketiciler tarafından en beğenilen markalar seçildi. Aygaz, Mogaz ve Lipetgaz, KalDer ve KA Araştırma'nın 81 ilde bilgisayar destekli telefon anketleriyle gerçekleştirdiği çalışmadan 85 puan alarak, tüpgaz alanında gümüş heykel ödülünün sahipleri oldu. Aygaz bu ödülle birlikte, Türkiye'de 2005 yılından bu yana, son iki yıl üst üste olmak üzere tüketicilerin 4. kez birinciliğe layık gördüğü marka oldu. Aygaz adına ödülü Genel Müdür Yardımcısı Tufan Mut aldı.


Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu;"Sektöründe ilkleri sunarak öncülük eden Aygaz, tüm ürün ve hizmetlerini tüketicilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyor, şekillendiriyor.Aygaz olarak her gün 80 binden fazla eve konuk oluyoruz.Türkiye Kalite Derneği'nin araştırmasında sektöründe en çok memnuniyet yaratan markalar olarak seçilmemizden büyük mutluluk duyduk.Tüketicilerimizin markalarımıza gösterdiği ilgi sunduğumuz ürün ve hizmetleri daha da geliştirmemizde bizlere büyük güç veriyor. Bu sayede tüm ürün ve hizmetlerimizi, tüketicilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniliyoruz. Bu doğrultuda süreçlerimizin her aşamasında kalite ve verimlilik artışı için yeni araçlar geliştirmeye çalışıyoruz. Sektörümüzde en çok tercih edilen marka olma başarısının ardında müşterilerimizin, bayilerimizin, çalışanlarımızın, hissedarlarımızın, tedarikçilerimizin ve diğer bütün paydaşlarımızın büyük emeği var."dedi.


Türkiye'de 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen TMME, 20'yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin Türkiye uygulaması. Araştırma, her yıl 25'i aşkın sektörle ve bu sektörlerde yer alan 120'yi aşkın kuruluşu kapsıyor. Tüketicilerle yapılan görüşmelerle şekillenen TMME ulusal endeksinde, tüketicilerin satın aldıkları ürün ve hizmetlerden duyduğu memnuniyet sayısal olarak gözler önüne seriliyor. Çalışma sonucunda müşteri memnuniyetinin yanı sıra müşteri beklentileri, algılanan kalite ve değer, müşteri şikâyetleri ve bağlılık sonuçları da ölçülüyor. 


Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) hakkında
Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME), 20'yi aşkın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede yürütülen Ulusal Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin Türkiye uygulamasıdır. TMME, Türkiye Kalite Derneği-KalDer, KA Araştırma Limited ortak girişimi tarafından yürütülmektedir
 
Aygaz hakkında
Koç Topluluğu'nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye'nin 10. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren Aygaz; LPG'nin otogaz, tüpgaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 3.800 tüpgaz bayisi ve otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 30'a yakın ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpü her gün 80 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyona yakın araç Aygaz'ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz+ ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez tesisler ve bayiler olmak üzere 15 binden fazla personel ile yarım asırdır Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.