10.07.2014

Türkiye, Teknolojisiyle Dünya Kupasında!

3 dk

Türkiye, Teknolojisiyle Dünya Kupası'nda!

 Türkiye’nin lider bilgi teknolojileri şirketlerinden KoçSistem, 2014 Dünya Kupası’na özel olarak Frankfurt Commerzbank Arena’da, Avrupa’nın en büyük mobil LED ekranlarının (Net görüş alanı 412 m²’dir-yaklaşık 1200” UHD çözünürlüktedir) kurulumunu içeren projede teknoloji ve çözüm sağlayıcı olarak yer aldı.  Yüzbinlerce Alman futbolseverin, kupa maçlarını Avrupa’nın en büyük mobil ekranında ve arena atmosferinde canlı olarak izleme imkanına sahip olduğu bu projenin teknolojisinde, KoçSistem’in spor sektörüne özel geliştirdiği sayısal yayıncılık ürünü Pixage Arena kullanıldı.

 KoçSistem, Alman spor sektörüne yönelik çalışmalarına, 2013 yılında, Bundesliga Ligi’ndeki altı kulübe (Bayer Leverkusen SV, Hannover 96 SV, Hamburg SV, Hertha Berlin SV, Eintracht Frankfurt SV, Nürnberg SV) Pixage Arena çözümleri sunarak başladı.  Proje kapsamında; saha kenarı LED ekran sistemlerini arena çözümleri ile yöneten şirket projeye, taşınabilir ve kiralanabilir bir iş modelinde çok amaçlı kullanılabilen çözümler ekledi. Böylece proje kapsamında, bu ekranların sadece Bundesliga Ligi’ndeki uygulama dışında FAS’ta düzenlenen 2013 FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda ve açık alanlarda dev videowall uygulaması olarak da kullanılması sağlandı. Pek çok açıdan ilk olan proje için KoçSistem, ciddi bir mühendislik ve tasarım çalışması gerçekleştirdi.

 Pixage’in ilk küresel başarısı değil!
 Türkiye’nin ilk sayısal yayıncılık ürünü olarak KoçSistem tarafından geliştirilen Pixage’in, yurt dışındaki başarı öyküsü 2010 yılında, İngiltere Premier Ligi’ndeki 22 stadı kapsayan proje ile başladı. Aynı zamanda KoçSistem, İngiltere Premier Ligi Pixage Projesi ile The European IT Excellence Awards tarafından verilen “Avrupa’da Yılın Teknoloji Çözümü” ödülünü ilk defa Türkiye’ye kazandıran şirket oldu.

 KoçSistem’in spor alanındaki en önemli yurt içi referansları ise Galatasaray Türk Telekom Arena ve Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’dır. Fenerbahçe Ülker Sports Arena için hayata geçirilen Pixage projesi ayrıca Avrupa’nın en geniş kapsamlı Entegre Spor Arenası Yayın Platformu olma özelliğine de sahiptir.

 Pixage spor sektörüne özel uygulamaları ile küresel pazarda liderliğe oynuyor! KoçSistem’in farklı sektörler için özelleştirdiği Pixage ürün ailesinin spor sektörüne yönelik geliştirilen üyesi Pixage Arena, teknolojideki dönüşümü sahaya taşıyarak, stadları bir yaşam alanına dönüştürüyor. Ekranlarda yer alan anlık görüntüler, röportajlar ve istatiksel bilgiler ise, seyircilerin  stadyum içinde keyifli ve uzun zaman geçirmesini sağlıyor.

 Bu teknoloji, uygun içeriklerle beslenerek kulübün TV kanalı olarak da kullanılabilirken, herhangi bir kriz anında ya da yoğun kalabalığın olduğu durumlarda ekranlara yansıtılan bilgilendirme mesajları ile yönlendirme amaçlı da kullanılabiliyor.