17.09.2013

Bienal'e Davetlisiniz!

4 dk

Bienal'e Davetlisiniz!

KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA V. KOÇ:
"İSTANBUL'U ÇAĞDAŞ SANATLA BULUŞTURAN 13. İSTANBUL BİENALİ'NE DAVETLİMİZSİNİZ"
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali 14 Eylül Cumartesi günü kapılarını açtı ve 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.
"Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla düzenlenen 13. İstanbul Bienali Fulya Erdemci küratörlüğünde dünyanın dört bir yanından 88 sanatçı ve sanatçı grubunun katılımıyla gerçekleşiyor.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, bu yılki İstanbul Bienali'nin İKSV'nin özverisi ve sponsorların desteğiyle ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini belirtirken, tüm sanatseverleri bienale davet etti.

Mustafa V. Koç, İstanbul Bienali'nin Venedik, Sao Paulo ve Sydney gibi dünyanın en prestijli bienalleri arasında kabul edilmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek: "Sanat özgür düşünceyi ve farklı bakış açılarını açık yüreklilikle kabul etmeyi gerektirir.
Toplumların özgür düşünmesi için her platformda sanatçıların desteklenmesi ve kendilerini ifade etmelerine imkan sağlanması gereklidir. Biz Koç Holding olarak elbette İstanbul Bienali'nin içeriğine, sanatçılara, eserlere, seçim sürecine hiçbir şekilde müdahil olmuyoruz ki bunun aksi de beklenemez. Ülkemizde çağdaş sanatın gelişimine ve özgür sanat ortamına en ufak bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Koç Holding, 13. İstanbul Bienali kapsamında bir dizi etkinliğe de destek veriyor!
Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen Rahberli Turlar, 13. İstanbul Bienali sergi mekânlarından Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve ARTER'de her gün 11.00, 13.30, 15.00 ve 16.30 saatlerinde katılımcılara eserler hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkanı tanıyor.. Rehberli tur için biletler Bienal mekanları girişlerindeki gişelerden ve Biletix satış sistemi üzerinden satın alınabiliyor.
 Detaylı bilgi için: rehberlitur@iksv.org

Bunun yanında, Koç Holding'in desteğiyle İKSV ve PACE Çocuk Sanat Merkezi işbirliğinde, çocuklar ve gençler için gerçekleştirilen eğitim programları da bu yıl devam ediyor. Antrepo no.3'te yer alacak "Oyuna Gel (2013)" isimli enteraktif gölge enstalasyonlarını eğitim programı kapsamında çocukların ve gençlerin yaratıcı katılımlarına açacak. Böylece çocuklar ve gençler onlar için düzenlenen eğitim programı kapsamında bir sanatçı grubunun işine katkıda bulunacak. 
 Çocuk projesi ile ilgili detaylı bilgi ve rezervasyon için: Hande Tönük 0 212 334 08 24, hande.tonuk@iksv.org

Vehbi Koç Vakfı'nın katkılarıyla iki yayın hazırlanıyor
13. İstanbul Bienali için İKSV ve Yapı Kredi Yayınları tarafından, Vehbi Koç Vakfı'nın katkılarıyla iki yayın hazırlanıyor. Bu kapsamda Bienal Rehberi, 14 Eylül tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak. Bienal Rehberi, küratörün metnine, mekan planlarına, sanatçı metinleri ve görsellerine yer veriyor. 13. İstanbul Bienali'nin gerçekleştiği mekanların haritasını okuyucuya sunan Bienal Rehberi, sergilenen eserler ve sanatçı metinleri ile unutulmaz bir bienal yolculuğu sunacak. Bienal Rehberi'nde 13. İstanbul Bienali ile eşzamanlı gerçekleştirilen etkinliklerin de listesi yer alıyor.
Vehbi Koç Vakfı'nın desteğiyle sanatseverlerle buluşacak ve 13. İstanbul Bienali'nin izini gelecek yıllara taşıyacak bir diğer yayın olan Bienal Kitabı ise, sergi fotoğraflarını içerirken, bienalin kavramsal çerçevesi bağlamında makalelere ve yazılara da yer verecek. Bienal Kitabı Ekim ayında yayınlanacak.