16.12.2013

Tüpraş 30. Yaşını Kutluyor!

3 dk

Tüpraş 30. Yaşını Kutluyor!

​2006 yılında Koç Grubu'na katılan Tüpraş, Koç Topluluğu kültürüyle ve uluslararası arenada yeri tescillenmiş adıyla Türkiye'ye verdiği hizmete, üretimini artırarak devam ediyor.Dünya piyasalarında yaşanan tüm sıkıntılara karşın, yılbaşından bu yana istihdam oranlarında da artışın sürdüğünü ifade eden CEO Turgay Durak, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Yılbaşından bu yana 4 bin 754 kişiyi daha Topluluğumuz bünyesine katarak istihdam ettirdiğimiz toplam kişi sayısını 86 bin 70'e yükseltmiş olduk. Ülkemize ve geleceğe duyduğumuz güvenle çalışmaya devam ediyoruz."

1983 yılında İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman'da bulunan rafinerilerin tek çatı altında toplanması kararıyla kurulan Tüpraş, kuruluşunun 30.yılını kutladı. İzmit Rafinerisi'nde gerçekleştirilen törene, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç Holding CEO'su ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Durak, Koç Holding Denetim Grubu Başkanı Ali Tarık Uzun, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı ve Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut ve Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın katıldı.
Törende konuşan Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, "Zorlu piyasa koşullarına karşın Koç Topluluğu olarak ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline inanıyoruz. Değişken piyasa koşullarına rağmen bu yılın ilk 9 ayında yatırımlarımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 58 oranında artırdık. 2013 yılı için hedeflenen 6,8 milyar TL tutarındaki yatırım planlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Koç Topluluğu olarak her işimizde, ülke ekonomisindeki payımızın getirdiği sorumluluğu göz önünde tutarak üretimimizi sürdürüyoruz" dedi. 

Aynı gün İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde gerçekleştirilen törenlerde Tüpraş'ta 35, 30, 25, 20, 15 10 ve 5. hizmet yıllarını dolduran 861 emektar Tüpraş çalışanı hizmet beratlarını aldılar.