10.04.2006

Unicredit & Koç Holding Birlikteliği Güçlü Bir Şekilde Devam Ediyor

2 dk

5 Temmuz 2006 tarihinde çeşitli basın organlarında yer alan haberlere istinaden, Koç Holding A.Ş. tarafından, UniCredit’in, Koç Finansal Hizmetler A.Ş. bünyesinde sahip olduğu hisselerini Bank Austria Credit Ansalt'a (Bank Austria) devretmesine ilişkin olarak bir basın açıklaması yapıldı.
 
Yapılan açıklamada, %50 hisse sahipliği ile Koç Finansal Hizmetler A.Ş.’nin ana hissedarlardan olan UniCredit Grubunun, dahili bir yapılanma sürecinde olduğu ifade edildi. UniCredit’in, Avrupa’nın en büyük finans grubu olma yolunda aldığı stratejik karar çerçevesinde, 2005 yılı Haziran ayında Almanya ve Avusturya bazlı içerisinde Bank Austria’nın da bulunduğu HVB Grubu ile güçlerini birleştirmeye karar verdiği hatırlatıldı.

Bu gelişmeler paralelinde UniCredit’in, %90’ın üzerinde sahibi olduğu HVB, Bank Austria ve diğer iştiraklerinin grup içi ortaklık yapılarında değişikliğe gitme kararı aldığı hatırlatıldı. Bu çerçevede Koç Finansal Hizmetler A.Ş.’deki %50 oranındaki hisselerini de Bank Austria’ya devretmeye karar verdiği, grup içi şirketler arasında hisse devri anlamına gelen bu teklifini ortağı Koç Holding’e sözlü olarak ilettiği, ancak Koç Holding’in henüz yanıt vermediği gibi konu ile ilgili alınmış herhangi bir kararının da olmadığı belirtildi.

Yayın organlarının bazılarında çıkan haberlerin tersine UniCredit’in Türkiye finans sektöründen ayrılmak gibi bir düşüncesi bulunmadığı belirtilirken, 2002 yılında Koç Holding ve UniCredit arasında sağlam temeller üzerinde kurulmuş olan birlikteliğin, geçen süre boyunca Koç Finansal Hizmetler A.Ş. ve grup şirketlerinin sergilediği performans ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin Koç Finansal Hizmetler Grubu bünyesine katılması ile daha da güçlendiği ifade edildi.