05.05.2006

Vehbi Koç "Bir Yüzyılın Hikayesi" Ankara'da Başladı

3 dk

Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un hayatından kesitler içeren, bir döneme ışık tutacak bilgi ve belgelerin yer aldığı “Vehbi Koç – Bir Yüzyılın Hikayesi” sergi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.
 
5 Mayıs 2006 Cuma günü açılan olan sergide, Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un hayatından çarpıcı kesitler yer alıyor. Siyasi, iktisadi ve toplumsal tarih açısından, önemli bilgi ve belgelerin bulunduğu sergi, Türkiye Cumhuriyeti tarihini de içeren yüzyıllık bir zaman aralığındaki tüm önemli gelişmeleri içeriyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un da katıldığı açılış töreninde Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel bir konuşma yaptı.

Arsel, Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç’un yaşam öyküsünü gençlere de aktarabilecek olan böyle bir sergi düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Koç Topluluğu’nun ticari yolculuğunun çeşitli sembollerinin;Türkiye’nin ilklerinin yanı sıra, Vehbi Koç’un kendisi tarafından kaleme alınmış bir çok belgenin de yer aldığı sergi, 1901 yılından başlayıp, dönemsel olarak 1996 yılına kadar uzanan Türkiye ve Koç Topluluğu’nun iç içe geçmiş serüvenini tüm sanatseverlere sunuyor. Sergi, Gazeteci - Yazar Can Dündar ve ekibi tarafından, ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ayşen Savaş’ın da görüşleri doğrultusunda hazırlandı. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden başlayarak, Cumhuriyetin ilanı, gelişimi ve Koç Topluluğu’nun sanayileşme sürecini içeren bir yolculuk yapmak, Koç Topluluğu’nun neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan gelişim sürecini izlemek mümkün olacak. 48 adet açıklayıcı pano eşliğinde, Koç arşivlerine ait toplam 200’ye yakın belge, obje ve Koç Topluluğu ürününün yer aldığı sergi 5 – 21 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak. Sergi daha sonra, Haziran ayı içinde de İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde açılacak.