11.11.2013

Koçtaş İçin Başvurular Başladı!

4 dk

Koçtaş İçin Başvurular Başladı!

​Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş'ın bu yıl dördüncü kez düzenlediği 'Koçtaş İç Mekan Tasarım Yarışması artık " Açık Fikir" İç Mekan Tasarım yarışması olarak yoluna devam ediyor. Yarışmaya Türkiye genelindeki Mimarlık, İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri'nde lisans eğitimine devam eden tüm öğrenciler katılabilecek. Koçtaş ürünlerinin tanıtılması ve Koçtaş ürünleri ile yaratıcı mimari çözümlerin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada, proje teslimi için son tarih 19 Aralık 2013. Bu yıl ilk kez endüstri ürünleri tasarımı bölümünde okuyan öğrencilerin de katılabileceği yarışmada, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak mekan tasarımının yanı sıra bu mekana uygun bir ürün tasarımı da gerçekleştirilecek. Birincilik ödülünü kazanan proje önerisi Koçtaş tarafından üretilebilecek ve hatta satışa sunulabilecek. 

Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş'ın, gelecekte mimar, iç mimar ve endüstri tasarımcısı olacak gençlerin üniversite döneminden itibaren kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği 'Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması' başlıyor. Yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetleri'ndeki İç Mimarlık, Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri'nde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecek. Yarışmada geçtiğimiz yıllardan farklı olarak birincilik ödülünü kazanan proje önerisi ve tasarlanan kitaplık ürünü Koçtaş tarafından üretilebilecek ve hatta satışa sunulabilecek. 

Yarışma da geleceğin mimar ve iç mimarlarından, yarışmacıların uygun göreceği ölçekteki bir konut içinde "çalışma" işlevini üstlenecek bir mekan tasarımını Koçtaş ürünlerini kullanarak çizmeleri bekleniyor. Bunun yanı sıra yarışmacılardan bu "çalışma" mekanı içinde, farklı kullanım ve düzenleme olanakları sunabilecek bir "kitaplık" sistemi tasarlamaları da talep ediliyor. 

Yarışmada jüri üyelerinin projelerde arayacağı nitelikler arasında ise; iç mekan ve kitaplık elemanının tasarım özgünlüğü, kullanılacak ürünlerin kendi aralarındaki ve mekanla olan uyumları, katalog verilerine uyma ve uygulanabilir olma özellikleri yer alıyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında; başta Yüksek Mimar Erol Evgin olmak üzere, Prof. Dr. Hasan Şener (İstanbul Teknik Üniversitesi), Y. Doç. Dr. Saadet Aytis (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Hakan Gürsu (ODTÜ), Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın (Marmara Üniversitesi), Mimar Nehir Kunter yer alıyor. 
Son başvuru tarihinin 19 Aralık olduğu yarışmada, katılım şartnamesi​www.koctaskurumsal.com.tr/yarisma​ adresinde yayınlanıyor. Yarışmada kullanılacak Koçtaş ürünlerini içeren katalog web sitesinden temin edilebiliyor. Öğrencilerin yarışma ile ilgili tüm sorularını 22 Ekim 2013 saat 17.00'ye koctasyarisma@gmail.com e-mail adresine iletmeleri gerekiyor. 

Yarışmada birinci olan tasarımcı, 5000TL ödül kazanacak ve bunun yanı sıra yine bu yıl ilk defa yapılacak bir uygulamayla yaz döneminde Koçtaş'ta 3 ay staj yapma hakkı elde edecek. İkinciye 3000 TL, üçüncüye ise 2000 TL para ödülü verilecek yarışmada, yarışma sonunda mansiyon ve teşvik ödülleri de yer alacak. Yarışmada kullanılacak Koçtaş ürün bilgilerinewww.koctas.com.trweb sitesinden ve Koçtaş mağazalarından ulaşılabilir.