22.10.2013

Kristal Elmalar Aygaz’a!

5 dk

Kristal Elmalar Aygaz’a!

​Aygaz'ın reklam ve pazarlama kampanyaları, Reklamcılar Derneği tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen Kristal Elma Ödülleri'nde iki Kristal, bir gümüş ve bir Bronz Elma ödülü aldı. "En İyi Dijital Mecra Uygulaması" dalında Aygaz Dönüşümcü Kulübü yeni dönüşüm ve bakım kampanyalarının dijital ortamda duyurulduğu proje Kristal, TV kategorisinin "Otomotiv Ürünleri" dalında, TBWA Reklam Ajansı tarafından hazırlanan "Kışa Özel Aygaz Otogaz" ve "Aygaz Otogaz Uzaktan Kumanda" reklam filmleri bir Kristal ve bir Gümüş Elma ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Kristal ve Gümüş Elma Ödülü'nün dağıtılmadığı "Dijital Reklam Uygulamaları" dalında da Ontarget tarafından hazırlanan Aygaz Dönüşümcü Kulübü kampanyaları sahibinden.com uygulamasıyla Bronz Elma'ya hak kazandı. ​

Türkiye'de pazarlama ve reklam dünyasının en prestijli ödüllerinden Kristal Elma Yaratıcılık Ödülleri, 26 ve 27 Eylül 2013 tarihlerinde Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul kampüsünde düzenlenen törenlerle sahiplerini buldu. Türkiye'de faaliyet gösteren firmaların ve reklam ajanslarının ortaya koydukları özgün ve yaratıcı çalışmaların ödüllendirildiği yarışmadafirmalar, 11 kategoride 2.000'nin üzerinde başvuru ile yarıştı. İlgili kategorilerde jüriler tarafında en iyi puanı alan firmalara Kristal Elma ödülü verilirken, ikinci ve üçüncülere ise Gümüş ve Bronz Elma ödülleri dağıtıldı.


Kristal Elma'ya layık görülen "Kışa Özel Otogaz" reklam filminde, kış aylarında tüketicilerin araçlarından yaz aylarındaki gibi sürüş konforu ve yüksek performans alması amacıyla formülü değiştirilen Kışa Özel Aygaz Otogaz ürünü tüketicilere eğlenceli bir kurgu ile anlatıldı. 2012 yılının Aralık ayında yayına giren reklam filmi, aynı zamanda "Aygaz Otogaz" markasının yenilenen yüzüyle ilk defa tüketicilerle buluştuğu reklam olma özelliğini taşıyor. Markanın yeni konumlandırması gereği kendinden emin, saygın, cesur bir anlatım diline sahip olan reklam filmi, ürüne ait yeni sinyal müziği ile de dikkat çekiyor.

Kışa Özel Otogaz (Kartopu) Reklam künyesi
Reklamveren: AYGAZ
Aygaz Pazarlama Direktörü: Ercüment Polat
Aygaz Otogaz Pazarlama Müdürü: Burcu Cihan Işık
Aygaz Otogaz Pazarlama Sorumlusu: Aycan Gündüz Varol
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL
CCO: İlkay Gürpınar
Yaratıcı Ekip: Emre Kaplan, İlker Kayserilioğlu, Yiğit İrde
Marka Ekibi: Aslı Ceren Aksak, Perihan Bozok, Müge Bozkurt
Stratejik Planlama Ekibi: Toygun Yılmazer, Deniz Özkılıç, Murat Hatip
Prodüksiyon ekibi: Zeynep Gencebay, Ceyhun Sevil
Prodüksiyon Şirketi: Autonomy
Yönetmen: Uygar Kutlu
Müzik: Opus Audio
Kullanılan Mecralar: Televizyon, radyo, ilan, outdoor, internet
Medya Ajansı: Universal 

Kristal Elma Ödülü'ne layık görülen Aygaz Dönüşümcü Kulübü dijital projesi ise, otogaz kullanıcılarını ve aracını henüz otogaza dönüştürmemiş benzinli araç kullanıcılarını hedefledi. Sahibinden.com sitesindeki benzinli ve LPG'li araç ilanlarına konulan bir hesaplama aracı ile tüketiciler, ilanını görüntüledikleri araçların benzinle, LPG ile ve Aygaz Otogaz ile yıllık tüketimlerini sadece yıllık km verisini girerek görüntülediler. Tüketiciler ayrıca ilanın altında yer alan Aygaz kampanya faydasını kazanmak üzere ilgili kampanya sayfalarına yönlendirildiler. Aygaz Dönüşümcü Kulübü projesi, özgünlüğü, hedef kitleye uygunluğu ve yüksek geri dönüş adetleri açısından ödüle değer bulundu. 

Aygaz hakkında

Koç Topluluğu'nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye'nin 10. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye'de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren Aygaz; LPG'nin otogaz, tüpgaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra gaz aletleri üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 3.800 tüpgaz bayisi ve otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 26 ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpü her gün 100 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyona yakın araç Aygaz'ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz+ ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez tesisler ve bayiler olmak üzere 15 binden fazla personel ile yarım asırdır Türkiye'nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.