25.03.2014

Arçelik başarılarına bir yenisini daha ekledi!

3 dk

Arçelik başarılarına bir yenisini daha ekledi!

​Arçelik A.Ş.'nin Romanya Arctic Buzdolabı İşletmesi, JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) kuruluşu tarafından verilen 2013 yılı "TPM Special Award" ödülünü 12 Mart 2014 tarihinde Japonya'nın Kyoto şehrinde düzenlenen bir törenle aldı. Böylece Arctic, dünya beyaz eşya sektöründe ilk kez bu ödülü alan Arçelik A.Ş.'nin Eskişehir Buzdolabı İşletmesinden sonra, aynı ödüle layık görülen ikinci üretim tesisi olma başarısını gösterdi.      

Arctic Romanya Buzdolabı İşletmesi, temel olarak tüm kayıpları yok ederek sürdürebilir rekabetin olmazsa olmazı olan verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlayan TPM- Toplam Verimlilik Yönetimini bir üretim yönetim sistemi olarak benimsemiş ve 2004 yılından beri aralıksız olarak uygulamaktadır. Bu çalışmalar sonucunda; etkin süreç yönetimi, hızlı büyüme, esneklik, ürün çeşitliliği ve çalışan memnuniyetinde büyük başarılara imza atılmıştır.

"TPM Special Award" bugüne kadar Romanya Artic Buzdolabı İşletmesi'nin aldığı üçüncü TPM ödülü olma özelliğini taşıyor. Arctic, 2006'da ilk kategori ödülü olan "TPM Excellence Award" ve 2010 yılında da "TPM Continuity Award" ödüllerini almıştı. Arçelik A.Ş. Eskişehir Buzdolabı İşletmesi de "TPM Special Award" Ödülü'nün ardından, 2013 yılında "TPM Advanced Special Award" Ödülü de kazanmıştı.

JIPM - TPM (Total Productive Maintenance) Hakkında

TPM ödülü; Japon JIPM(Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından 1971 yılından beri her yıl dünyanın değişik ülkelerinden başvuran ve bağımsız Japon Profesörler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçen firmalara verilmektedir.

Büyük ve küçük ölçekli işletmelere yönelik iki farklı kategoride verilen JIPM / TPM ödülünün ana kriterleri, TPM tekniklerini kullanarak tüm çalışanların iyileştirme çalışmalarına katılmasını sağlamak, kayıpları azaltarak verimliliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve hedeflenen alanlarda 'sıfır hatalı ürün', 'sıfır duruş', 'sıfır kaza' gibi çarpıcı iş sonuçlarına ulaşmak olarak sıralanmaktadır. Bu doğrultuda gerçekleştirilen denetlemelerde, belirlenen tüm hedeflerin gerçekleştirilmesi, çalışanların katılımında sağlanan başarı, uygulamaların yatayda tüm fabrikaya eşit ve dengeli yayılması, TPM tekniklerinin tüm sahada eşit ve dengeli yayılımı, çalışanların kararlılığı ve sahiplenmesi ve yazılı dokümanlar ile sahadaki uygulamaların tutarlılığı da dikkate alınmaktadır.​