10.12.2014

Arçelik’e 3 Ödül!

4 dk

Arçelik’e 3 Ödül!

​​Arçelik A.Ş., Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nde 3 ürünüyle 3 ödüle birden layık görüldü.
Türkiye'de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nde Arçelik A.Ş. 3 ürünüyle ödüle layık görüldü.

T.C. Ekonomi Bakanlığı (EB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle düzenlenen ve bir tasarım değerlendirme sistemi olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri töreni, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Ödülleri Arçelik A.Ş. adına Endüstriyel Tasarım Yöneticisi Serdal Korkut Avcı ve Endüstriyel Tasarım ekibi aldı.

Bu sene 4'üncüsü düzenlenen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ETMK Başkanı Ayberk Yağız'ın yanı sıra bürokrasi ve iş dünyasından isimler ile üniversitelerin ekonomi ve endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri katıldı.
13 kategoride yapılan değerlendirmeler sonucu ödüle layık görülen 65 tasarımın sahipleri, ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ETMK Başkanı Ayberk Yağız'ın elinden aldı. Arçelik A.Ş., Grundig marka ahşap masa radyosu, Beko marka dondurma makineli buzdolabı ve Arçelik hediye paketleri ile 3 ödül birden kazandı.​


Grundig TR1200
Grundig TR1200 Ahşap Masa Radyosu retro tasarımı modernizmle basit bir şekilde bir araya getiriyor. Çarpıcı ahşap yüzey tasarımı farklı renk alternatiflerini mümkün kılıyor, şık görünümüne güç katıyor ve kullanıcılara farklı kişisel tercihler sağlıyor. Mat tekstil hoparlör bölgesinde bulunan ses ayarlama düğmesi hoparlörü tamamen kontrol ederken diğer tarafta tonu dengeliyor. İşlev düğmelerinin etrafındaki dairesel ışıklandırma sayesinde hangi işlevin seçildiğini anlamak son derece kolay. Ayrıca üst bölümde bulunan ışıklı bir gösterge seçilen frekansı gösteriyor ve en iyi frekansla eşleştiğinde ışıklandırılıyor.
Beko 84cm Dondurma Makineli Buzdolabı
Entegre dondurma yapma makinesi ve Everfresh sebzelik teknolojisine sahip buzlanmayan çift kapılı Beko buzdolabı A++ enerji sınıfında yer alıyor. Ürün, kullanıcı dostu özellikleri ve şık çizgileriyle çağdaş bir mutfak havası yakalıyor. Temel tasarım özellikleri arasında ergonomik olması, kolay kullanılması ve akıllı çözümler bulunan Beko buzdolabı, ayrı bir soğuk bölmesinde dondurma kasesi bulunan dünyadaki ilk buzdolabı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu bölme bir "Taze Dondurma Bölmesi"ne kolayca dönüştürülebiliyor. Sebzelerin ömrünü yedi güne kadar uzatan "EverFresh" teknolojisi, dokunmatik ekranı, şık görünümlü su pınarı ve entegre buz yapım makinesi buzdolabında bulunan iyi tasarlanmış akıllı çözümlerden bazıları olarak göze çarpıyor.
 Arçelik Hediye Paketleri (Orhan Irmak Tasarım Ofisi-Arçelik Endüstriyel Tasarım)
Arçelik Hediye Paketleri, Arçelik markalı küçük ev aletleri için hazırlandı. Yılbaşı, sevgililer günü ve anneler günü için özel olan pop-up kartlar, hediye paketini şaşırtıcı kılıyor. Kutu ayrılarak saklanabilir şekilde tasarlandı. Böylece tek tip bir standart kutu olmasına rağmen tematik kartlar ile farklı dönemlere hitap eden hediye çözümleri oluşturuldu. Kapağındaki mıknatıs ile sağlam bir kapanma özelliğine sahip kutular, hediye içinden alındıktan sonra da tüketicilerin keyifle kullanabilmesi için yalın bir tasarıma sahip. Arçelik logosundaki figürden oluşturulan cut-out şeklindeki kalp, ambalaj tasarımının dilinin önemli bir unsuru ve hediye kartlarında da görsel olarak ve yine cut-outlar şeklinde sürdürüldü.