02.12.2014

Lord Janvrin Arçelik’te

4 dk

Lord Janvrin Arçelik’te

​​Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin, Arçelik A.Ş.'nin Merkez Ar-Ge Direktörlüğü'nü ziyaret etti.
Birleşik Krallık Başbakanlığı Türkiye Ticaret Elçisi Lord Janvrin, Koç Topluluğu'nun sektöründe lider şirketi Arçelik A.Ş.'nin Merkez Ar-Ge Direktörlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarette Lord Janvrin'e, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Birleşik Krallık Türkiye Eski Büyükelçisi Sir David Reddaway, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Yatırım Danışmanı Mehmet Başaran eşlik etti. Ev sahipliğini ise Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sağır, Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural ve Beko Plc Genel Müdürü Ragıp Balcıoğlu yaptı.
 Lord Janvrin, Birleşik Krallık'ta beyaz eşya sektöründe önemli bir pazar payına sahip olan Arçelik A.Ş.'nin, Merkez Ar-Ge'sinde yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyerek, Birleşik Krallık'ta farklı üniversite ve firmalar ile gerçekleştirilmesi planlanan işbirlikleri hakkında bilgi aldı.
Merkez Ar-Ge Direktörlüğü'nde bulunan malzeme bilimleri ve güç elektroniği laboratuvarları, hızlı prototipleme tesisleri, termodinamik ve akışkanlar mekaniği laboratuvarları ile titreşim-akustik tesislerini ziyaret eden Lord Janvrin ve heyeti, bu tur esnasında Merkez Ar-Ge'de geliştirilen ileri yalıtım malzemeleri, indüksiyon ocak teknolojisi, hızlı prototipleme olanakları, kompresör teknolojisi ve ses kalitesi çalışmaları hakkında bilgilendirildi.
Lord Janvrin: "Arcelik'in Birleşik Krallık'taki başarısı hem Türkiye hem de Birleşik Krallık'ta daha fazla duyurulmalı. Birleşik Krallık'taki üniversitelerle gerçekleştirdiği birçok Ar-Ge ortaklıkları Arçelik'in bu pazarda kesinlikle daha kuvvetli bir konuma gelmesine olanak sağlamıştır. İnanıyorum ki UKTI'ın süregelen desteği ile Arçelik, çevreci ve verimli ev aletleri geliştirilmesi konusundaki Ar-Ge çalışmalarını genişleterek sürdürecektir. Ayrıca inanıyorum ki Birleşik Krallık'taki yenilikçi ve ticarete elverişli ortam, Arçelik'in burada gelecekte de büyümesine imkan sağlayacaktır."
"Lord Janvrin ve heyetini, gurur kaynağımız olan Merkez Ar-Ge'mizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Arçelik A.Ş. Üretim ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Sağır da sözlerini şöyle sürdürdü: "Arçelik A.Ş.'nin başarısının ardındaki en önemli unsurlar Ar-Ge birikimimiz ve inovasyon yetkinliklerimizdir. Bundan 23 yıl önce temelleri atılan merkez Ar-Ge'nin kuruluşu; Şirketimizin lisanslı üretimi terk ederek, kendi özgün teknolojisi ile ürün geliştirebilmesini ve güncel teknolojiye sahip olmamızı sağlamıştır. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız kesintisiz yatırımlar ile dünya çapında pek çok pazarda, kaliteli ve yenilikçi ürünlerimiz ile faaliyet gösterebiliyor, rekabet üstünlüğü kazanabiliyoruz. Arçelik A.Ş. bugün Türkiye'nin en fazla Ar-Ge merkezine sahip olan ve sektöründe Ar-Ge'ye en fazla kaynak ayıran şirketidir".
Arçelik A.Ş.'nin global markası Beko, bugün son derece bilinçli bir tüketici kitlesinin yer aldığı, rekabetçi İngiltere pazarının lider beyaz eşya markası olma konumunu sürdürüyor.