14.11.2014

Tofaş İK’ya Başarı Ödülü!

3 dk

Tofaş İK’ya Başarı Ödülü!

Tofaş İnsan Kaynakları, gerçekleştirilen PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde Perfomans Yönetimi Sistemi'yle en iyi uygulama seçilerek Başarı Ödülü aldı.
    Tofaş İnsan Kaynakları, Türkiye’de insan yönetimi alanında başarılı uygulamaları ödüllendirmek için gerçekleştirilen PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri’nde “Performans Yönetimi” kategorisinde en iyi uygulama seçilerek Başarı Ödülü aldı. 2008 yılından beri insan yönetimi alanındaki uygulamalara yön vermek amacıyla 6 ana kategoride verilen ödüllere Tofaş bu yıl 4 uygulamasıyla katıldı.
    Ödül sürecinde, başvuru dokümanlarının doğrulanması amacıyla, geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan saha ziyareti ve denetimden sonra, Ekim ayında değerlendirme jürisiyle uygulamaların sunumu paylaşıldı. Tofaş İK, tüm bu süreç sonunda, “Performans Yönetimi” ile “Fark Yaratan Uygulamalar /Takdir ve Ödüllendirme” kategorilerinde finalistler arasında yer aldı. Finalde ise Performans Yönetimi kategorisinde  başarı ödülüne hak kazandı.
Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır, “Tofaş olarak, Performans Yönetimi Sistemi üzerinde uzun yıllardır çalışıyoruz. 2010 yılından bu yana performans ve gelişim odaklı şirket kültürü oluşturmak amacıyla geliştirip devreye aldığımız entegre İK süreçlerimiz ve bunun temeli olan Performans ve Yetkinlik Yönetimi Sistemi’nin, kendi kategorisinde Türkiye’deki en prestijli ödülü alması bizi çok mutlu etti. Başarımızda Tofaş yöneticilerinin ve çalışanlarının emeği büyük. Bu projede ​daha bütünsel, daha ayrıştırıcı, açıklık ilkesine dayalı, daha yalın, mavi yakayı da kapsayan, entegre bir İK sistemi oluşturmak için yaptığımız çalışmalar, bizi ​​​farklı kılan unsurlar olarak öne çıkıyor.” dedi.
    Tofaş İnsan Kaynakları’nın Performans Yönetimi Sistemi uygulamasında; şirketin uzun vadeli hedeflerine hizmet edecek yıllık öncelik ve hedeflere çalışanlarla birlikte ulaşmak için, CEO’dan mavi yaka çalışanlara kadar kırlımlı şekilde indirgenerek bir bütün ve ilişkili biçimde  yönetiliyor. Yıl boyunca yapılan formal ve informal gözden geçirmelerle sürekli geribildirim yoluyla gelişime katkı sağlanıyor. Sürecin sonunda tüm çalışanlar hedeflerinin sonuçları ve bu hedeflere ulaşmak için sergiledikleri performans, davranışsal yetkinliklerle birlikte değerlendiriliyor. Değerlendirme sonuçları kişilerin toplam gelir yönetiminde, kariyer ve gelişim planlamalarında kullanılıyor. Kullandığımız sistem altyapısıyla da, diğer İK süreçleriyle entegre bir şekilde çalışıyor..