18.05.2015

14. Beko Satranç Şöleni

3 dk

14. Beko Satranç Şöleni

  Satranç Tutkunları, Beko 14. Satranç Şöleni’nde Bir Araya Geldi   

 Beko, bu sene İzmir’de on dördüncüsünü gerçekleştirdiği Satranç Şöleni’nde yaklaşık 2 bin öğrenciye ev sahipliği yaptı. Turnuvada satranca gönül vermiş gençler, keyifli saatler geçirdi.  

 Arçelik A.Ş.’nin uluslararası markası Beko’nun,  İzmir Valiliği, Gençlik Spor İl Başkanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkılarıyla İzmir Satranç Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde bu yıl on dördüncüsünü düzenlediği ‘Beko Satranç Şöleni’ 16-17 Mayıs tarihlerinde İzmir Fuarı’nda gerçekleştirildi. 1-A numaralı holde düzenlenen turnuvada toplam 135 öğrenciye madalya verildi.

 Yarışmaya İzmir’in hemen hemen tüm ilçelerinin yanı sıra, Ankara, İstanbul, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Antalya illerinden 350’den fazla okul katıldı. Genç satrançseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2 bin öğrencinin yer aldığı turnuvaya "İlköğretim Küçükler" (İlköğretim 1-4. sınıflar) kategorisinde 145 okul, "İlköğretim Yıldızlar" (İlköğretim 5-8. sınıflar) kategorisinde 110 okul, "Lise-Gençler" (Hazırlık, 1-2-3-4. sınıflar) kategorisinde 100 okul katıldı. 4+1 öğrenciden oluşan okul takımlarının yarıştığı müsabakalar sonucu 15 okula kupa verildi.

  Turnuvada, takım ve masa derecesi yapan okul ve öğrenciler, kupa ve madalyalar ile ödüllendirildi. kupa ve madalyaların yanı sıra, her kategoride dereceye giren okullar ve sporculara Beko marka televizyon, bilgisayar, tablet, notebook, hoparlör, müzik seti ve alarm saatli radyo gibi birçok hediye dağıtıldı. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere Beko T-shirt, ayrıca tüm okullara da ‘Katılım ve Teşekkür Belgesi’ verildi.

  Beko 14. Satranç Şöleni - Dereceye Giren Okullar 

 İlköğretim Küçükler
 1-Çapa İlkokulu (İstanbul-Fatih)
 2-Özkanlar İlkokulu-Bayraklı
 3-Özel Nesibe Aydın İlkokulu (Ankara)
 4-Turgutlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu
 5-Turgutlu Özel Kocatürk İlköğretim Okulu

  İlköğretim Yıldızlar
 1-Özel Başak Ortaokulu
 2-Turgutlu Gazi Ortaokulu
 3-Mustafa Şık Yamanlar Koleji
 4-Özel Güzelbahçe MEV Koleji
 5-İzmir Özel Fatih Ortaokulu

   Lise Gençler
 1-Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi
 2-60.Yıl Anadolu Lisesi
 3-İzmir Özel Türk Fen Lisesi
 4-Hatice Güzelcan Anadolu Lisesi
 5-İzmir Özel Fatih Koleji
 

İlgili Basın Bültenleri

13.05.2014

KOCKARIYER.COM YENİ İÇERİĞİ İLE İŞ HAYATINDAKİ YENİ KILAVUZUNUZ OLACAK

İndir
30.11.2013

TÜRKİYE'NİN PATENT ŞAMPİONU ARÇELİK'E “İNOVASYON LİDERLİĞİ” ÖDÜLÜ

İndir