18.03.2015

Arçelik A.Ş.’nin TPM Çalışmalarına İki Ödül

4 dk

Arçelik A.Ş.’nin TPM Çalışmalarına İki Ödül

Arçelik A.Ş. Sıfır Hata ve Verimlilik Hedefiyle İki Ödülün Sahibi Oldu 

 Arçelik A.Ş.’nin TPM Çalışmalarına İki Ödül
  Arçelik A.Ş.’nin Çerkezköy’de bulunan Elektrik Motorları İşletmesi ve Bolu’daki Pişirici Cihazlar İşletmesi, Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) tarafından 2014 yılı Aralık ayında yapılan denetimler sonucunda TPM çalışmaları dolayısıyla iki ödüle layık görüldü.  

  Arçelik A.Ş., başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Arçelik A.Ş.’nin Çerkezköy'de bulunan Elektrik Motorları İşletmesi JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda dünyada elektrik motorları sektöründe ilk ve tek “Advanced Special Award for TPM Achievement” ödülünün sahibi olurken, Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi de “Special Award for TPM Achievement” ödülünü aldı. Arçelik A.Ş. İşletmeleri arasında bu ödülü ilk kez Eskişehir Buzdolabı İşletmesi almaya hak kazanmıştı. TPM ödülleri, 18 Mart 2015 tarihinde Japonya'nın Kyoto şehrinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

  Arçelik A.Ş. Elektrik Motorları İşletmesi, 2002 yılından bu yana yürüttüğü TPM (Total Productive Maintenance) faaliyetleri kapsamında JIPM’den ilk olarak 2005 yılında birinci kategori olan “TPM Excellence Award” ödülünü almıştı. Sürekli iyileşme ve gelişme anlayışı ile sistematik çalışmalarına devam eden işletme 2008 yılında bir üst kategoride yer alan “Award for Excellence in Consistent TPM Commitment” ve 2011 yılında “Special Award for TPM Achievement” ödülünü almaya hak kazandı.

  Arçelik A.Ş. Pişirici Cihazlar İşletmesi ise,  2006 yılında başladığı TPM faaliyetleri kapsamında, 2009 yılında JIPM’den aldığı birinci kategori “TPM Excellence Award” ödülünün ardından, 2012 yılında bir üst kategoride yer alan “Award for Excellence in Consistent TPM Commitment” ödülünü almıştı. Bolu Pişirici Cihazlar İşletmesi; zengin ürün gamı ve ulaştığı üretim adetleriyle Avrupa’nın tek çatı altında üretim yapan en yüksek kapasiteli tesisi olma özelliğini taşıyor.

  Arçelik A.Ş., TPM sistemi ile sıfır hatalı ürün, sıfır iş kazası, sıfır duruş gibi iş sonuçlarına ulaşmayı, üretimde, kalitede ve stoklarda oluşan kayıpları azaltmayı ve verimliliği artırmayı amaçlıyor. Ayrıca üretimde eş zamanlı bir iş akışı sağlamak, ürün temin süresini ve maliyetleri azaltmak da hedefleniyor. Sistem, çalışanların bilgi, beceri ve motivasyonlarını da sürekli olarak arttırmaya yardımcı oluyor.

  JIPM - TPM (Total Productive Maintenance) Hakkında
 TPM ödülü; Japon JIPM(Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından 1971 yılından beri her yıl dünyanın değişik ülkelerinden başvuran ve bağımsız Japon Profesörler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçen firmalara verilmektedir. Büyük ve küçük ölçekli işletmelere yönelik iki farklı kategoride verilen JIPM / TPM ödülünün ana kriterleri, TPM tekniklerini kullanarak tüm çalışanların iyileştirme çalışmalarına katılmasını sağlamak, kayıpları azaltarak verimliliği artırmak, maliyetleri azaltmak ve hedeflenen alanlarda ‘sıfır hatalı ürün’, ‘sıfır duruş’, ‘sıfır kaza’ gibi çarpıcı iş sonuçlarına ulaşmak olarak sıralanmaktadır. Bu doğrultuda gerçekleştirilen denetlemelerde, belirlenen tüm hedeflerin gerçekleştirilmesi, çalışanların katılımında sağlanan başarı, uygulamaların yatayda tüm fabrikaya eşit ve dengeli yayılması, TPM tekniklerinin tüm sahada eşit ve dengeli yayılımı, çalışanların kararlılığı ve sahiplenmesi ve yazılı dokümanlar ile sahadaki uygulamaların tutarlılığı da dikkate alınmaktadır.   

 

İlgili Basın Bültenleri

13.05.2014

KOCKARIYER.COM YENİ İÇERİĞİ İLE İŞ HAYATINDAKİ YENİ KILAVUZUNUZ OLACAK

İndir
30.11.2013

TÜRKİYE'NİN PATENT ŞAMPİONU ARÇELİK'E “İNOVASYON LİDERLİĞİ” ÖDÜLÜ

İndir