10.08.2015

Engelsiz.setur.com.tr 'ye "The International CSR Excellence Awards"tan Ödül

5 dk

Engelsiz.setur.com.tr 'ye "The International CSR Excellence Awards"tan Ödül

 “ENGELSİZ.SETUR.COM.TR”YE BİR ÖDÜL DE “THE INTERNATIONAL CSR EXCELLENCE AWARDS”TAN GELDİ 
  Setur’un görme engelli misafirleri için tasarladığı “engelsiz.setur.com.tr” web sitesi, “The International CSR Excellence Awards” (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülleri) kapsamında  Avrupa kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

 Bu yıl 50’nci yılını kutlayan ve turizm sektöründe yaptığı ilklerle adından söz ettiren Setur, görme engelli misafirlerinin tatil programlarını kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı “engelsiz.setur.com.tr” web sitesiyle bir ödül daha kazandı.

 Geçtiğimiz yıl dünyanın en kapsamlı ve beğenilen ödül programlarından “The Stevie Awards”ta, “Yılın İş Geliştirme Başarısı–Medya&Etkinlik, Seyahat ve Servis Endüstrisi” kategorisinde gümüş madalya alarak başarısını tescilleyen Setur, kurumsal sorumluluk alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri sayılan “The International CSR Excellence Awards”ta (Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmeliyet Ödülleri) bronz ödüle layık görüldü. Ödüller, 29 Haziran’da Londra’da düzenlenen törende sahiplerini buldu.

 ENGELLİ DOSTU WEB SİTESİ
 Setur, Türkiye’de yaşayan 200.000’den fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği ve aynı zamanda mobil uyumlu engelli dostu web sitesi “engelsiz.setur.com.tr”yi Nisan 2014’te kullanıma açtı. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımıyla dinleyebilirken tek bir tuşa (Tab tuşu) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyor. Aynı zamanda “engelsiz.setur.com.tr”ye setur.com.tr adresinden de, tab ve enter tuşlarını kullanarak geçiş yapabiliyorlar.

 Web sitesinin yapılış aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve toplamda 600’e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin ilk kez tesisleri hayal edebilmesine olanak sağlıyor.

 SETUR HAKKINDA
 1965 yılında Koç Holding şirketlerinden biri olarak kurulan SETUR bu yıl 50.yılını kutlamaktadır.

 SETUR’un turizm alanında verdiği hizmetler; yurt içi ve yurt dışına dönük tur operatörlüğü, IATA uçak bileti satışı, kongre ve seminer organizasyonları, incoming ve outgoing ve yurt dışı eğitim alanları çatısı altında toplanmıştır.

 Geliştirdiği online ve gerçek zamanlı rezervasyon sistemiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren  bookinturkey.com,  14 yıldır online otel, tur, uçak bileti rezervasyonları, araba kiralama, marina, gulet kiralama hizmetlerinin yanı sıra geniş içeriği ile bir turizm rehberi niteliği taşımaktadır.  2012 Temmuz ayında hayata geçen SEDVENTURE,  vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha DERBENT’in danışmanlığında kişilere özel programlar ile ekolojik ve alternatif turizme ilgi duyanlara seyahat ve fotoğraf turları düzenlemektedir.

 SETUR DUTY FREE tüm yurda yayılan havalimanları, kara sınır kapıları ve deniz limanlarında 15.000 m²’yi aşkın 23 lokasyonda bulunan 38 mağazası ile gümrüksüz satış mağazaları işletmeciliği SETUR yıllık cirosunun önemli bir payını oluşturmaktadır.

 SETUR MARINAS, SETUR ailesinin önemli markalarından biridir. Marina işletmeciliğinde Akdeniz çanağının ve Türkiye’nin en büyük zinciri konumunda olan SETUR Marinaları; Kalamış-Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş, Finike, Antalya, Midilli ve Gökova Ören olmak üzere toplam 11 marinası ve 6.058 yat bağlama kapasitesi bulunmaktadır.

 1990 yılında kurulan SETAIR ise özel havacılık faaliyetlerini sürdürmektedir. SETAIR filosunda 14 yolcu kapasiteli 2 adet Falcon 900 LX tipi jet ve12 yolcu kapasiteli Challenger 605 tipi jet, 9 yolcu kapasiteli 2 adet Agusta Westland 139 tipi helikopter ve 8 yolcu kapasiteli Cessna Grand Caravan tipi deniz uçağı bulunmaktadır.