21.05.2015

İstanbul Autoshow 2015’in en fazla yenilik sergileyen markası: Ford

12 dk

İstanbul Autoshow 2015’in en fazla yenilik sergileyen markası: Ford

 Ford, 9 Türkiye prömiyeri ile İstanbul Autoshow 2015’in en fazla yenilik sergileyen markası oldu 

 2015 yılını “Otomobil Yılı” ilan eden Ford, İstanbul Autoshow’da yepyeni modellerini sergiliyor. Fuarda efsanevi Mustang başta olmak üzere performanstan lüks segmente uzanan bir çok modelin Türkiye prömiyeri yapılıyor. Yeni nesil aile otomobilleri C-MAX ile Grand C-MAX müşterilerle buluşurken, yüksek sürüş keyfi sunan Focus ST ile Fiesta ST, yeni premium konsepti Vignale’nin Mondeo Vignale ve S-MAX Vignale Concept modelleri; SUV segmentinin yeni oyuncuları EcoSport ve Edge modelleri, Ford standında görücüye çıkıyor. 

 “Otomobili Yılı” ilan ettikleri 2015’te İstanbul Autoshow’da en fazla yeni modeli sunan marka olma iddiasına sahip olduklarını belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Sektördeki öncü rolümüzü, yeni ürünlerimize olan ilgiyle sürdüreceğimize inanıyoruz. 2015 itibariyle ürün gamımızdaki otomobillerimizin yaş ortalaması 0,8 yıl. Gücümüzü, en yeni ürün gamına sahip şirket olmaktan alıyoruz.” dedi.

 Ford, “2015 Otomobil Yılı” yeniliklerini 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015’te sergiliyor. Ford standının yıldızı, 50 yıllık Amerikan spor otomobil efsanesi Mustang’in yeni nesli, Autoshow’un en dikkat çekici modelleri arasında yer alıyor. Çarpıcı bir şov ile Türkiye prömiyeri yapılan yeni Mustang yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Standındaki yepyeni modelleri ile dikkat çeken Ford, pazara sunacağı yeni nesil aile otomobilleri C-MAX ve Grand C-MAX modellerini de ilk defa İstanbul Autoshow 2015’de sergiliyor. Focus ST ve Fiesta ST performans araçların rüzgarının da estiği Ford standında; EcoSport ve Edge, SUV segmentinde görücüye çıkan yeni modelleri olarak dikkat çekiyor. Ford’un lüks araç segmentine kattığı yeni konsepti Vignale’nin Mondeo Vignale ve S-MAX Vignale Concept modelleri de Türkiye’de ilk kez görücüye çıkıyor.

  Özgür Yücetürk: “Türkiye’nin Ford’u olarak yatırım yapmaya devam ediyoruz”
 Ford standında düzenlenen toplantıda konuşma yapan Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Otomobil Yılı’ ilan ettiğimiz 2015’te Türkiye otomotiv sektörü önemli rekorlara imza atıyor. Büyüyen pazar içerisinde biz de satışlarımızı bir önceki yıla göre iki katından daha fazla büyüttük. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan otomotive inancımızı koruyor ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2011-2014 yılları arasında 1.6 milyar doların üzerinde yatırım hamlemizi tamamladık. ‘Ticari Araç Yılı’ ilan ettiğimiz 2014’te ticari araç ürün gamımızı tamamen yeniledik ve Türkiye’nin en genç ticari araç ürün gamına sahip olduk. “Türkiye’nin Ford”u diyoruz. Çünkü Ford Otosan bu ülke topraklarına yatırım yapmaya, büyümeye ve büyütmeye devam ediyor.” dedi. Ford standında yer alan araçların motor ve teknolojilerinde Ford Otosan mühendislerinin emeği olduğunu belirten Yücetürk, “Geçtiğimiz günlerde bu yönde önemli bir adım atarak Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük Ar-Ge merkezini hizmete açtık. Önümüzdeki dönemde de, sektörümüzde teknoloji ve inovasyona öncülük ederek hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada rekabet gücümüzü artıracağız. Ülkemiz için katma değer yaratacağız.” şeklinde sözlerine devam etti.

 “İstanbul Autoshow’da en geniş çaplı ve en fazla yeni model sunan markayız”
 Ford’un 2015 yılı yeniliklerine dikkat çeken Yücetürk, “2015 yılına “Ford’un Otomobil Yılı” demiştik… Otomobil ürün gamımızı da baştan sona yeniliyoruz. İstanbul Autoshow 2015’te, performanstan lüks segmente uzanan geniş ürün yelpazemizi standımızda müşterilerimizle buluşturuyoruz. ‘Otomobil Yılı’na yakışır şekilde, Türkiye prömiyerini yapacak çok sayıda modelimiz var. İstanbul Autoshow 2015’teki en geniş çaplı ve en fazla yeni modeli sunan marka olma iddiasına sahibiz.” dedi ve ekledi: “Standımızdaki araçlarımız son 3 yıl içinde yenilendiler ya da tamamen yeni olarak üretildiler. 2015 itibariyle ürün gamımızdaki otomobillerimizin yaş ortalaması 0,8 yıl. Sektördeki öncü rolümüzü, yeni ürünlerimize olan ilgiyle sürdüreceğimizi inanıyoruz. Gücümüzü, en yeni ürün gamına sahip şirket olmaktan alıyoruz.”

 Ford Mustang: 50 yıllık efsane yeni nesli ile Türkiye’de
 Avrupa’da satışa sunulacağı haberinin ardından Ocak ayından bu yana 2.600’ü aşkın sipariş alarak kendi alanında bir rekor kıran ve Amerika’da üretilen yeni Mustang yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni Mustang, Fastback ve Convertible gövde seçeneklerinde 2.3-litre EcoBoost 317 PS ve 5.0-litre Ti-VCT V8 421 PS’lik motorlarla sunulacak. 5.0-litre V8 motora sahip Mustang, 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede gerçekleştirerek Avrupa’da satılan seri üretim Ford modelleri arasında gelmiş geçmiş en hızlı model unvanını kazanıyor. 2.3 EcoBoost motor ile sunulan Mustang ise 0-100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlayarak müthiş bir performansa imza atarken 8.0 lt/100 km’lik yakıt tüketimi ve aynı zamanda 179 g/km CO2 emisyon değeriyle son derece verimli. Mustang, Normal, Sport+, Pist ve Kar/Islak olarak 4 ayrı moda sahip Seçilebilir Sürüş Modları (Selectable Drive Mode) sayesinde virajlı toprak yollardan pist şartlarına kadar her türlü koşula mükemmel uyum sağlıyor.  Yarım asrı aşkın ömrü boyunca 9.000’den fazla video oyunu, müzik klibi ve TV programında kullanılan Mustang, Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham, Tom Cruise ve Steve McQueen’e gibi Hollywood yıldızlarına eşlik etti. 1964 yılından günümüze 9 milyonu aşkın satış rakamı ile kendi türünün en fazla satılan aracı olan Mustang kullanıcıları arasında Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno ve Kelly Clarkson gibi isimler bulunuyor.

 C-MAX ve Grand C-MAX: Aile otomobilleri yenilendi
 Yeni C-MAX ve Grand C-MAX, Ford’un yeni cesur tasarım diline uygun trapezoid ızgarası ve LED’li gündüz farlarını da kapsayan aydınlatma grubu ile dikkat çeken yeni yüzüyle Türkiye pazarında satışa sunuldu. Ailelerin daha konforlu yolculuklar gerçekleştirmesi için akıllı çözümler sunan C-MAX modelleri, akıllı bagaj kapağı ile donatılarak sınıfında bir ilki gerçekleştiriyor. Yeni 5 kişilik C-MAX ve 7 kişilik Grand C-MAX’te ayrıca paralel park yanında dikey olarak park etmeye de imkan tanıyan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi ve 50 km/s’ye kadar hızda çalışan geliştirilmiş Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi mevcut. C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, versiyona göre, 1.6 litre benzinli (125 PS), 1.5 litre EcoBoost (182 PS), 1.6 TDCI (115 PS) seçenekleri ile sunuluyor.

 Vignale: Ford’un yeni Premium deneyimi
 Ford, Mondeo Vignale ve S-MAX Vignale Concept’in Türkiye prömiyerlerini de İstanbul Autoshow’da gerçekleştirdi.

  Mondeo Vignale: Premium araç pazarında yeni bir yaşam tarzı
  Ford’un CD-segmentindeki en yeni modeli Mondeo üzerinden geliştirilen Mondeo Vignale modeli, Premium araç pazarına adım atıyor. Üst seviye konfor ve seçkin tasarım sunan Mondeo Vignale, ısıtmalı, soğutmalı ve aktif masaj fonksiyonlu koltukları ile sınıfında bir ilki gerçekleştiriyor.

  Vignale S-MAX: Dinamizm ve üst düzey konfor bir arada
  Tamamen yeni bir platformda üretilerek pazara sunulacak olan yeni nesil S-MAX modelinin prömiyeri, fuarda S-MAX Vignale Concept versiyonu ile gerçekleşiyor. S-MAX Vignale Concept, özel tasarımlı çok katmanlı aktif masaj fonksiyonlu deri koltuklarında ısıtma ve soğutma özelliği ile de sınıfında ilk olmayı başarıyor.

 Edge: Ford’un Avrupa’daki SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi
 Ford’un Avrupa’daki SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi Edge’in Türkiye prömiyeri de, İstanbul Autoshow 2015’te yapıldı. Sofistike tasarımı, ileri teknolojileri ve dinamik sürüş karakteri sayesinde sınıfında benzersiz bir deneyimi sürücülere yaşatmaya hazırlanan yeni Edge, Ford’un Avrupa’daki SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi konumuna gelecek. Adaptif Direksiyon Sistemi ve Aktif Ses Kontrolü gibi yenilikçi teknolojilerin kullanıldığı yeni Edge, 2.0-litre dizel otomatik seçeneği ile 2016 yılında Türkiye’de satışa sunulacak.

 EcoSport: SUV segmentine giriş yapmak isteyenlere!
 Fuarda Türkiye prömiyeri yapılan, Ford’un SUV segmentindeki giriş modeli olarak konumlandırılan EcoSport, 2016 yılında Türkiye’de satışa sunulacak. Avrupalı müşterilerin beklentilerine göre yenilenen EcoSport’ta optimize edilmiş direksiyon ayarları, 10 mm alçaltılan şasi ve ESC sisteminde revizyonlar gerçekleştirildi. Benzinli ve dizel motorlara sahip olan EcoSport, her geçen gün daha da büyüyen B segmenti SUV pazarında rekabet edecek.

 Fiesta ST ve Focus ST: Ateşli hatchback geleneğinin en son temsilcileri
 Ford tarihindeki önemli mihenk taşları arasındaki yüksek performanslı hatchback’lerin son temsilcileri Fiesta ST ve Focus ST’nin Türkiye prömiyeri de İstanbul Autoshow’da gerçekleştirildi. Kazandığı 20’den fazla ödülle küçük performans hatchback modelleri arasında yer alan, büyük bir satış başarısına imza atan Fiesta ST’de 182 PS’lik 1.6 litre EcoBoost motor kullanılıyor. Bu özellikleri ile Fiesta ST, bugüne kadarki en güçlü seri üretim Fiesta unvanına kavuşuyor. 5 kapılı hatchback olarak Türkiye’de satışına başlanacak olan Focus ST’de ise 2.0-litre EcoBoost benzinli versiyonu 250 PS güç üretiyor. Her ikisi de önden çekişli olan Fiesta ST ve Focus ST’nin siparişleri İstanbul Autoshow’da alınmaya başlanıyor. Ford standında ayrıca Türkiye Ralli Şampiyonu Ford Castrol Rally Team’in yarıştığı Fiesta S2000 aracı da sergileniyor.

 Yeni Focus 1.5 dizel TDCI PowerShift Otomatik: Rekabette dengeleri değiştirecek
 Kasım 2014’te Türkiye’de satışa sunulan yeni Focus için yeni bir versiyon pazara sunuluyor: Focus 1.5 TDCI PowerShift-Sınıfının en fazla talep gören “üçlüsü” bir arada! 6 ileri PowerShift Otomatik şanzıman ile satışa sunulan yeni Focus’ta, Euro 6 normlarını karşılayan 1.5 dizel TDCI motor 120 PS’lik güç ve 300 Nm sunuyor. Ortalama yakıt tüketimi 4.2 litre/100 km olan Focus 1.5 dizel TDCI PowerShift Otomatik, şehir dışında 3.9 lt/100 km ve şehir içinde de 4.7 lt/100 km’lik yakıt tüketim değerleri ile rakiplerine göre yüzde 15’e varan avantaj sağlıyor. Ford, merakla beklenen dizel-otomatik kombinasyonuna sahip yeni Focus’u, dikey park özelliği başta olmak üzere ileri teknoloji ve teknik altyapı ile sedan, 5 kapılı hatchback ve station gövde seçenekleri ile sunuluyor.

İlgili Basın Bültenleri

15.08.2020

KOÇ TOPLULUĞU ‘EN İYİ İŞ YERLERİ’ LİSTESİNDE BU YIL DA ZİRVEDE.

İndir
11.07.2020

KOÇ’TA PANDEMİ DÖNEMİ

İndir
09.06.2020

KOÇ TOPLULUĞU DİJİTAL KARİYER BULUŞMALARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

İndir
28.05.2020

KOÇ TOPLULUĞU STAJI ONLİNE’A TAŞIDI

İndir
15.05.2020

KOÇ TOPLULUĞU’NDA KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ

İndir
13.02.2020

KOÇ HOLDİNG “MLMM 4.0” ATAĞINI TÜPRAŞ İLE BAŞLATTI

İndir