26.03.2015

KoçSistem, Avrupa’nın Geleceğine Karar Veren Yönetim Kurulunda!

5 dk

KoçSistem, Avrupa’nın Geleceğine Karar Veren Yönetim Kurulunda!

 KoçSistem, AB’nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirmek üzere oluşturduğu EUREKA ITEA 3 organizasyonunun yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Şirket, kurulda yer alan iki Türk şirketinden biri olarak Avrupa’nın geleceğini şekillendiren Ar-Ge çalışmalarının belirlenmesinde söz sahibi olacak. 

 Türkiye’nin köklü ve lider Bilgi Teknolojileri şirketi olan KoçSistem, Avrupa Birliği’nin yeni teknolojiler ve projeler geliştirmek üzere oluşturduğu EUREKA ITEA 3 Organizasyonu’nun yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Son beş yıldır, platforma bağlı 8 Ar-Ge projesinde iş ortağı olarak önemli sorumluluklar üstlenen KoçSistem, yeni görevi ile Avrupa’nın geleceğini şekillendirecek Ar-Ge projelerinin belirlenmesinde de söz sahibi olacak.

 KoçSistem, uzun yıllara dayanan teknoloji birikimi, sahip olduğu kabiliyetler, Ar-Ge alanında elde ettiği deneyim ve ITEA şemsiyesi altında yaklaşık beş yıldır sürdürdüğü başarılı faaliyetleri sonucu ITEA 3 Yönetim Kurulu üyeliğine davet edildi ve ülkemizi temsil eden iki şirketten biri oldu.

 KoçSistem Genel Müdürü: “ITEA 3 Üyeliği ile Türk teknolojisinin küresel pazarlardaki etkinliği de artacak!”

 Geçtiğimiz günlerde Berlin’de gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısındaki imza töreni ile ITEA 3 üyeliğini resmileştiren KoçSistem’i kurulda, şirket Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu ile İş Uygulamaları ve Ar-Ge Direktörü Ömer Özgür Çetinoğlu temsil etti.

 KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ITEA 3 yönetim kurulu üyesi olarak dünyanın önde gelen şirketleri ile Avrupa’nın geleceğinde söz sahibi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Nalbantoğlu, konuşmasına şu sözleri ile devam etti: “Teknolojiyi üreten ve bunu kurumsal şirketlere çözüm ve hizmet olarak sunan KoçSistem, ITEA 3’den gelen davet neticesinde, Avrupa’nın rekabetçi gücünü destekleyerek geleceğini şekillendirecek Ar-Ge projelerinin belirlenmesinde de karar verici rol üstlenecek. 70’inci yılımızı kutladığımız bugünlerde aldığımız bu anlamlı sorumluluğu sadece şirketimizin bir kazanımı değil, Türk teknolojisinin küresel pazarlardaki etkinliğini artırması ve ülkemizin 2023 Vizyonu’na katkı sağlaması açısından da önemli bir fırsat olarak görüyoruz.”

 KoçSistem’in, Türkiye Konsorsiyum lideri olduğu Ar-Ge Projesi BaaS da ödül aldı! KoçSistem’e bir diğer güzel haber de toplantı ile eş zamanlı Berlin’de düzenlenen Co-Summit 2015 etkinliğinden geldi. Etkinlik kapsamında, KoçSistem’in Türkiye Konsorsiyum lideri olduğu “BaaS” projesi, “Fuar Ödülü” ne layık görüldü. BaaS (Building as a service) projesi ile bina otomasyon sistemlerinin bilişim ve haberleşme teknolojileri üzerinden entegre edilmesi ve son kullanıcılara bina yeteneklerinin farklı servisler ile sunulabilmesi hedefleniyor.

 KoçSistem Ar-Ge Çalışmaları Hakkında: KoçSistem; 2001 yılında ODTÜ Teknokent’te başlattığı Ar-Ge faaliyetlerini, 2008 yılından bu yana, Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk ve genel anlamdaki 16’ıncı Ar-Ge ve Yenilik Merkezi ile sürdürüyor. Şirket;, müşterilerinin mevcut ihtiyaçlarını karşılayacak çözümlerin yanı sıra stratejik olarak kalıcı, sürdürülebilir, geleceğe dönük ve uzun vadeli ürünler geliştirmek üzere çalışmalar gerçekleştiriyor. 2010 yılından bu yana ITEA kapsamında yürütülen 8 Ar-Ge projesinde iş ortağı olarak yer alan KoçSistem, Türkiye’den bu platform içinde en fazla sayıda projeye iş ortaklığı yapan şirketler arasında yer alıyor. Şirket kendi geliştirdiği ürünlerden biri olan, Türkiye’nin ilk yerli sayısal yayıncılık yazılımı Pixage ile de 2012 yılında The European IT Excellence Awards tarafından “Avrupa’da Yılın Teknoloji Çözümü” ödülünü kazanmıştı. www.kocsistem.com.tr

 EUREKA Hakkında: EUREKA, 1985’te Türkiye’nin de içinde bulunduğu 19 Avrupa ülkesi ve AB Komisyonu tarafından kurulmuştur. EUREKA ağının etkisinin ve işlevselliğinin artmasıyla programa dahil olan ülkelerin sayısı zaman içinde artarak 40’a yükselmiştir. EUREKA alan uzmanlıklarına göre alt kümelenmeler gerçekleştirmektedir; ITEA, bu alt kümelenmelerden biridir. ITEA kümesinin amacı; Avrupa’nın yazılım yoğun servisler ve sistemler alanında rekabetçiliğini sürdürebilmesi için sanayi liderliğindeki Ar-Ge projelerinin desteklenmesini sağlamaktır. www.eureka.org.tr