20.01.2017

Mustafa V. Koç 'u saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz

4 dk

Mustafa V. Koç’u, Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıyoruz…

21 Ocak 2016’da aramızdan ayrılan Mustafa V. Koç, vefatının birinci yıl dönümünde Zincirlikuyu’da bulunan Aile kabristanında düzenlenen törenle anıldı. Törenin ardından Koç Holding’de mevlit okutuldu. Törene ve mevlide Koç Ailesi, Koç Topluluğu yöneticileri, çalışanları, bayileri ve sevenleri katıldı. 

 Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, yaptığı konuşmada “Sevgili ağabeyim Mustafa V. Koç bundan tam 1 yıl önce bugün, 21 Ocak 2016’da aramızdan ayrıldı. Ardında kendisini özlemle ve sevgiyle anan bir aile, onlarca dost, binlerce çalışan, kendisini yakından tanımayan ancak seven sayılamayacak kadar çok insan bıraktı” derken, Mustafa V. Koç’un değerleriyle, merhametiyle, güzel kalbi, güler yüzü ve alçak gönüllülüğüyle daima kendileriyle olacağını belirtti.

     Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Huzurlarınızda O’nu bir kez daha sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum. Baudelaire’in çok güzel bir sözü vardır: ‘Hayata veda edenlerin gerçek kabri onları sevenlerin kalbidir.’ İnanıyorum ki Mustafa da sevenleri tarafından yâd edildiği müddetçe kalplerde yaşamaya devam edecektir. Sizler de Mustafa’nın vakitsiz vefatının ardından bizleri yalnız bırakmadınız. Acımızı paylaşarak yanımızda oldunuz. Samimi ve müşfik desteğiniz için Ailemiz adına sizlere can-ı gönülden teşekkür ederim. Bu vesileyle 4 sene evvel aynı tarihlerde vefat eden eniştemiz Nusret Arsel’i, kuzenimiz Aydın Çubukçu’yu, edebiyete intikal eden başta büyük Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi de rahmetle anıyorum.”

    Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da yaptığı konuşmada, Mustafa V. Koç’un herkes tarafından çok sevilen, bir o kadar da saygı duyulan; kalbi, vicdanı büyük, alçakgönüllü bir insan olduğunu vurgularken şöyle devam etti: “Vizyonu, liderliği, hayırseverliği ve en önemlisi insani değerleriyle silinmeyecek izler bıraktı, hepimize örnek oldu. Güler yüzlüydü, hayata hep olumlu tarafından baktı. Yaşamı boyunca herkes için en iyi olanı istedi. Sevdiklerinin üzerine titredi. Sahip olduklarını başkalarıyla paylaşmaktan daima mutlu oldu.  Aramızdan ayrılışıyla içimizde bıraktığı derin boşluğu her geçen gün daha çok hissediyoruz. Üzüntümüz ve özlemimiz çok büyük.”

    “Aradan geçen bir yılda O’nun düşünceleri, vizyonu ve hayatımıza kattığı değerler bizleri yalnız bırakmadı” diyerek konuşmasını sürdüren Levent Çakıroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Yaptıkları ve söyledikleriyle bizlerin güneşi olmaya, aydınlatmaya ve ısıtmaya devam ediyor. Eminim yaptıklarımızla, Topluluğumuzun başarılarıyla, toplumsal hayata katkılarımızla mutlu olur, gururlanırdı. Bizler, Mustafa Bey’in de hayallerini gerçekleştirmek üzere emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. Bu yolda kendisinin manevi varlığını daima yanımızda hissediyoruz. Kendisini rahmet ve özlemle anıyoruz.”

İlgili Basın Bültenleri

15.10.2021

KOÇ TOPLULUĞU GELENEKSEL ‘ANADOLU BULUŞMALARI’NIN 29’UNCUSUNU DÜZENLEDİ

İndir
12.11.2020

KOÇ HOLDİNG’İN 12’NCİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU YAYINLANDI. KOÇ HOLDİNG SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARINDA “GELECEĞE. BİRLİKTE” YAKLAŞIMI İLE İLERLİYOR

İndir
24.09.2020

KOÇ HOLDİNG CEO’SU LEVENT ÇAKIROĞLU DÜNYA EKONOMİK FORUMU’NUN CEO EYLEM GRUBU’NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

İndir
07.11.2019

İSTANBUL BİENALİ’NİN BU YILKİ TEMASINDAN İLHAM ALAN KOÇ HOLDİNG’DEN PLASTİK ATIK TAAHHÜDÜ

İndir
19.08.2019

STEVIE’DE YILIN İNSAN KAYNAKLARI DEPARTMANI VE YILIN ŞİRKETİ ÖDÜLLERİ KOÇ HOLDİNG’İN

İndir
10.05.2019

VENEDİK BİENALİ TÜRKİYE PAVYONU FIAT SPONSORLUĞUNDA KAPILARINI AÇIYOR

İndir