29.07.2022

Ali Y. Koç, Arçelik’in “A Ticket For Your Future” Projesi Kapsamında Gençlerle Buluştu
 

5 dk

Arçelik’in yurtdışındaki üniversitelerde okuyan gençlerin mezuniyet sonrası tekrar Türkiye’ye dönmesi hedefiyle, tersine beyin göçü için 3’üncü kez gerçekleştirdiği “A Ticket for Your Future Projesi” kapsamında gençler, Arçelik Garage Innovation Hub’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç ile bir araya geldi. Türkiye’nin geleceği için yeteneklerine, değerlerine sahip çıkarak, beyin göçünün önüne geçmesi gerektiğini belirten Ali Y. Koç, “İnşallah sizler de ileride hayatınızla ilgili önemli kararları verirken Türkiye’de özel sektörde de çok farklı, global, rekabetçi, vizyoner ve sürdürülebilirlik alanında fark yaratacak firmalar olduğunu görmüş olursunuz. Sizin gibi insan sermayemizin Türkiye’ye dönmesi hepimiz için çok çok önemli. Yurt dışında kalmayı kafasına koyan bir kişinin bile fikrini değiştirip buraya getirebiliyorsak, Arçelik olarak bu program üzerinden kariyer anlamında umut vadeden gençlerden bir kişiyi bile yurt dışından buraya yönlendirebilirsek ne ala bize” dedi.
                                                                                                          
Arçelik’in dünyanın prestijli üniversitelerinde okuyan Türk öğrencilere mezuniyet sonrası kariyer fırsatları yaratabilmek ve beyin göçünün önlenmesine katkı sağlamak amacıyla sürdürdüğü “A Ticket For Your Future” programının bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirildi. Proje bu yıl dünyanın dört bir yanından, lisans, lisansüstü ve doktora seviyesinde mühendislik ve sosyal bilimler bölümlerinde okuyan 19 başarılı Türk öğrenciyi buluşturdu. Yeni nesil inovasyon ve Ar-Ge merkezi Garage Innovation Hub’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç ile oturumda bir araya gelerek projelerini anlattı.
 
Program katılımcısı gençlerin Koç Topluluğu’nun en inovatif ve sürdürülebilir şirketi olan Arçelik’te iki hafta geçirme imkânı bulduklarını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, “Umarım keyif almışsınız ve bir şeyler öğrenebilmişsinizdir. Arçelik sadece Koç Topluluğu’nun değil Türkiye’nin açık ara en inovatif, en çok patent alan şirketi. İnşallah sizler de ileride hayatınızla ilgili önemli kararları verirken Türkiye’de özel sektörde de çok farklı, global, rekabetçi, vizyoner ve sürdürülebilirlik alanında fark yaratacak firmalar olduğunu görmüş olursunuz” dedi.  
 
Ali Y. Koç: “Uzun vadede nitelikli insan sermayemizin ülkemize geri dönmesi çok önemli”
 
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten uzun vadeli büyük resme baktığımız zaman inanılmaz potansiyeli olan bir ülkeyiz. Demografik avantajımızı rekabet avantajına çevirebilecek her türlü malzeme var ama bir türlü yapamıyoruz. Sizin gibi insan sermayemizin geri dönmesi çok önemli. Yurt dışında kalmayı kafasına koyan bir kişinin bile fikrini değiştirip buraya getirebiliyorsak, Arçelik olarak bu program üzerinden kariyer anlamında umut vadeden gençlerden bir kişiyi bile yurt dışından buraya yönlendirebilirsek ne ala bize.”
 
“İnşallah kariyerinizde beklentilerinizin çok üstünde gelişmeler yaşarsınız” diyerek konuşmasını sürdüren Ali Y. Koç,Koç Holding’in kurucusu merhum Vehbi Koç, ‘Hayatta ne olacaksanız olduğunuz şeyde en iyisi olun’ derdi. Ben de bunun üzerine şöyle diyorum: ‘Ne olacaksanız olun, inşallah iyi insan olursunuz. Hayırlı, vicdanlı, merhametli ülkesine katkı sağlayan insanlar olursunuz. Yolunuz açık, şansınız bol olsun” dedi.
 
Projenin bu yılki teması “Evde Sürdürülebilirlik” oldu
 
“A Ticket For Your Future” programında 18-31 Temmuz tarihleri arasında öğrenciler Koç Holding ve Arçelik üst düzey yöneticileri ile tanışmanın yanı sıra, Arçelik’in yeni nesil Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi Garage Innovation Hub’da alanında uzman liderlerle bir araya gelip yeni fikir ve projeler geliştirme, kurumsal hayat tecrübesi edinme fırsatını da yakaladı. ABD, Almanya, İngiltere ve İsviçre gibi dünyanın farklı ülkelerindeki önde gelen üniversitelerde okuyan gençleri bir araya getiren “A Ticket For Your Future” programının bu yılki ana teması ise “Evde Sürdürülebilirlik” oldu. Gençler, sürdürülebilir yaşamı destekleyecek enerji ve su tasarrufu, atık dönüşümü ve azaltılması gibi alanlarda fikirler ve projeler geliştirdiler. Aynı zamanda Arçelik’in inovasyon ve sürdürülebilirlik vizyonu ve bu konudaki en güncel çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi oldular.
 
2018 yılında başlatılan program kapsamında Arçelik, bugüne kadar yurt dışında okuyan 65 Türk öğrenciyi ağırladı. Geçmiş yıllarda programa katılan 6 öğrenci ise Arçelik’te çalışmaya devam ediyor.