21.02.2023

Koç Holding, Ford Motor Company ve LG Energy Solution Batarya Hücresi Üretimi Tesisi Yatırımına İlişkin Bağlayıcı Olmayan Niyet Mektubu İmzaladı

2 dk

Ülkemizde kurulması planlanan ve küresel ölçekte otomotiv endüstrisine katkı sağlayacak olan batarya hücresi üretimi tesisi yatırımı kapsamında Koç Holding, Ford Motor Company ve LG Energy Solution ortaklığında bağlayıcı olmayan mutabakat anlaşması imzalandı. Ankara’da kurulacak tesis, Avrupa’nın en büyük batarya hücresi üretim üslerinden biri olacak. Tesisin üretime 2026 yılında başlaması ve yıllık 25 GW saat kapasiteye ulaşması planlanmakta olup, ikinci etap olarak 2029 yılında kapasitenin 20 GW saat artırılarak toplam 45 GW saate ulaşması yönünde çalışılması konusunda da anlaşıldı.

Koç Holding’den konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük deprem felaketinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm imkânlarımızı ülkemiz için harekete geçirdik. Dayanışma ruhuyla yaraları sarmak için çalışıyoruz. Bu olağanüstü zor dönemin atlatılmasında ülkemize yapılacak yatırımların büyük önem taşıdığı inancındayız. Bu kapsamda ülkemize otomotiv sektöründe önemli bir küresel rekabet avantajı kazandıracak bu tesis yatırımını iki önemli küresel şirket ile birlikte hayata geçirme kararlılığımızı vurguluyoruz. Ülkemize başsağlığı diliyor, bu zor günleri birlik ve dayanışma içerisinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz.”