16.06.2014

Arçelik başarılı mühendislerini ödüllendirdi

3 dk

Arçelik başarılı mühendislerini ödüllendirdi

 Türkiye’nin patent lideri Arçelik A.Ş., bu yıl 16.’sını düzenlediği ‘Buluş Günü’nü Çayırova Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Teknoloji üretme ve yenilikçi ürünler geliştirme konusunda önemli başarılara imza atan 386 buluşçu mühendise ödül verildi.  

 Türkiye’nin patent lideri Arçelik A.Ş., Çayırova Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği 16. Buluş Günü’nde 386 başarılı mühendisini ödüllendirdi. Türkiye'den yurt dışına yapılan uluslararası patent başvurularının üçte birinden fazlasını gerçekleştiren, Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketler listesinde beş yıldır ilk 200 şirket arasında yer alan Arçelik A.Ş., teknoloji üretme ve yenilikçi ürünler geliştirme konusunda çalışanlarını ödüllendirerek yepyeni başarılara imza atmalarına olanak sağlıyor.

 Çayırova Kampüsü Spor Salonu’nda gerçekleşen törene Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu katıldı. Ödül töreninde yaptığı konuşmada Arçelik’in sektöründe gücünü gün geçtikçe artırdığını,  hedeflerini birer birer gerçekleştirdiğini hatta çoğu zaman hedeflerinin önüne geçtiğini vurgulayan Çakıroğlu: “ Bu başarımızda en önemli itici güç şüphesiz, inovasyon ve yenilikçilik yeteneğimiz.  Bugün geldiğimiz konumda, global pazarlarda farklı markalarımızla yükselen performansımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin inovasyon konusunda öncü şirketlerinden biri olarak, geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler, akıllı ürünler ve katma değer yaratan çözümlerimizle kendi sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olmayı başardık” dedi. Arçelik'in önde gelen küresel şirket olmasını hedefleyen vizyonunu, sürdürülebilir karlı büyüme stratejisi ile desteklediklerini belirten Çakıroğlu, bu stratejilerinde ar-ge, inovasyon, kalite, tasarım ve marka yönetimini öncelikli başarı kriterleri olarak belirlediklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “İnovasyonu ürünler ile sınırlı görmüyoruz. İnovasyonu, şirket kültürümüzün ve iş yapış tarzımızın önemli ve ayrılmaz bir unsuru haline getirmeye çalışıyoruz. Her aşamada geliştirdiğimiz yenilikçi çözümler, sektörde fark yaratmamızı sağlıyor” dedi.